Tres de cada quatre adolescents cerquen la informació sobre salut a internet

Els joves utilitzen majoritàriament els cercadors de Google i Wikipedia per accedir a informació relacionada amb la salut.

Caralp Mariné
 
 
 

 Els estudiants universitaris encara es troben amb traves per emprendre

Tres de cada quatre adolescents cercen informació sobre salut a internet

Tres de cada quatre adolescents busquen la informació relacionada amb temes de salut a internet. Així es desprèn d’un estudi realitzat pel grup de recerca PSINET de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Segons una enquesta realitzada a 2.784 estudiants de dotze a divuit anys, els joves utilitzen majoritàriament els cercadors de Google i Viquipèdia per accedir a informació relacionada amb la salut. Les noies són les que més l’utilitzen amb aquest objectiu, i ho fan per buscar, sobretot, temes relacionats amb aspectes de l’aparença física, malalties i salut mental.

Aquests resultats, segons els autors de l’estudi, evidencien que és necessari “dotar els adolescents de recursos per aprendre a buscar informació de qualitat a la xarxa i que aquests recursos siguin útils, específics i sensibles a les característiques i preferències dels adolescents”.

A l’hora de demanar ajuda per temes relacions amb la seva salut els adolescents prefereixen més fer-ho cara a cara i dirigir-se directament als seus amics o als pares, segons els resultats de l’enquesta. En total un 30% dels joves utilitza Internet per compartir el seus problemes a les xarxes socials. Per tant, l’estudi conclou que internet és pels adolescents una eina més aviat dirigida a la cerca d’informació però que quan tenen problemes relacionats amb la salut les fonts que utilitzen són les que tenen a l’abast.

De l’estudi també es desprèn que un 84% dels adolescents perceben que la seva salut és bona o molt bona.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*