El judici dels professors associats contra la UB s’ajorna per negociar les condicions laborals

El judici entre la Universitat de Barcelona i la seva plantilla de professors associats s'ha postposat fins al proper 6 de juliol per tal d'obrir una taula de negociació entre la institució i els treballadors

Sònia Calvó
 
 
 

Facultat de Psicologia de la UB / SANDRA LÁZARO

El judici entre la Universitat de Barcelona (UB) i el col·lectiu de professors associats, previst per aquest dijous, s’ha postposat fins al pròxim 6 de juliol. Així ho ha explicat Víctor Jorquera, membre de la CGT, el sindicat denunciant. Aquest ajornament respon a un pacte obrir una taula de negociació entre la UB i els treballadors. La Plataforma de Professors Associats de la CGT havia demandat la Universitat de Barcelona pel greuge comparatiu en el còmput d’hores que hi ha entre professors fixes i associats.

“No tenim cap garantia, però a diferència de l’equip de govern anterior, el nou ha mostrat voluntat de negociar”, ha explicat Jorquera a El Diari de l’Educació, en referència a l’elecció del nou rector el mes de desembre passat. Amb tot, reitera que “tot el que es pugui acordar serà abans del dia 6 de juliol; si no, sí que anirem a judici”. Des de la UB han optat per no fer declaracions al respecte.

La Plataforma de Professors Associats de la CGT demanava solucionar el greuge comparatiu que hi ha entre professors fixes o amb jornada completa i els associats i regular les condicions d’aquests últims. Es queixen que, segons el contracte dels associats, se’ls acaba reconeixent menys hores per fer la mateixa feina. A la UB, el Personal Docent i Investigador (PDI) associat computa menys hores que els PDI que són fixes o tenen jornada completa. Aquest còmput són les hores de docència que la universitat reconeix als professors. Actualment, un associat de la UB compta amb un total d’hores per preparar i avaluar els seus estudiants. Aquestes hores van en funció de les classes que té, però no dels alumnes que hi ha a cada classe. En el cas del PDI fix, sí que se li compta també el volum d’alumnat. Així, es pot donar el cas que un professor associat tingui les mateixes classes que un fix, però a aquest últim se li reconeguin més hores de preparació si és que es tracta d’una classe multitudinària.

Al judici d’aquest dijous hi han acudit el secretari tècnic de la UB, Albert Madrenas, l’advocat de la Universitat i també membres de la CGT.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*