Un error informàtic endarrereix l’adjudicació de centre als docents interins

Ensenyament ha recordat que la llista penjada aquest dimecres era en qualsevol cas provisional, i que la definitiva s'acabarà publicant, tal com estava previst, abans que s'acabi el mes de juliol.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Els professors interins havien de conèixer aquest dimecres quina seria la seva destinació per al curs vinent. Però molts d’ells s’han trobat que, tot i tenir un número dins la borsa inferior al del llindar d’adjudicacions, es quedaven sense escola per al setembre. La situació ha generat una allau de queixes al Departament d’Ensenyament, que ha reconegut l’error, atribuït a un problema informàtic en el càlcul dels punts i els barems. Acte seguit, han anul·lat les adjudicacions i han anunciat que publicaran la llista de nou aviat.

Ensenyament ha recordat que la llista penjada aquest dimecres era en qualsevol cas provisional, i que la definitiva s’acabarà publicant, tal com estava previst, abans que s’acabi el mes de juliol.

Sindicats com CCOO o USTEC han vehiculat també les queixes d’alguns afectats. Segons USTEC, hi podria haver fins a 25.000 persones perjudicades per aquest desajustament. “No s’havia vist mai una cosa similar”, ha lamentat el portaveu d’aquest sindicat, Ramon Font, en declaracions a Catalunya Ràdio. “Hi ha gent que fa 20 anys que treballa i que, quan ha entrat, ha vist que es quedava sense feina. És un greuge important”, ha expressat Font, que ha recordat que l’ensurt és notable tenint en compte que la majoria de professors interins fa anys que passen cada estiu pendents de si se’ls contractarà de nou al setembre i on exerciran.

El sindicat CCOO, per la seva banda, ha considerat l’error “inadmissible” perquè “causa una situació caòtica que ha afectat a milers de treballadors i treballadores”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*