Un grup d’estudiants s’encadena davant la secretaria d’Universitat per reclamar una baixada de les taxes

El grup de manifestants ha tallat a primera hora del matí la Via Laietana de Barcelona sota el lema "aquests preus no són públics". Demanen abaratir un 30% la matriculació

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Un grup d’estudiants s’encadena davant la secretaria d’Universitat per reclamar una baixada de les taxes universitàries | SEPC

Protesta matinera d’un grup d’estudiants aquest dijous a Barcelona. Segons han difós per xarxes socials el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) i diverses assemblees de facultat, un grup d’universitaris s’han encadenat a la Secretaria d’Universitats e Investigació, pel que ha quedat tallat el tram inferior de la Via Laietana. Els joves han demanat una baixada de les taxes universitàries sota el lema “aquests preus no són públics”.

El moviment estudiantil ha denunciat que des del 2001 el preu de matriculació ha augmentat un 143%, pel que demanen aplicar ara una rebaixa del 30%. Per tal de fer visible la situació a les universitats públiques, una desena d’estudiants s’han encadenat a les dependències de la Secretaria, a més de fer una pintada a terra on es podia llegir “Defensem la pública”. Després de l’acció, s’han sumat a la protesta més estudiants.

“Actualment les estudiants de les universitats públiques catalans vivim en unes situacions econòmiques difícils. Des que fem el nostre primer pagament per realitzar la selectivitat fins que sortim de les aules universitàries les barreres econòmiques que ens trobem es van multiplicant”, ha destacat l’AEP en un comunicat.

La protesta també ha exigit posar punt i final a l’aplicació de l’article 155. Segons els estudiants, la mesura imposada pel Govern central, posa en “perill” l’educació catalana.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*