Un hort solidari, un espai de convivència i un projecte d’educació emocional, iniciatives premiades per la FAPAC

La sisena edició dels Premis FAPAC han reconegut la tasca solidària, participativa i impulsora de l’èxit educatiu de 15 AMPAs de tota Catalunya

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Un moment de l’entrega dels premis | Foto: FAPAC

Hi ha un hort a Sant Cugat floreix. Un hort que a l’estiu, quan tanquen els menjadors escolars, proveirà d’aliment a moltes famílies vulnerables. És l’hort de l’escola Turó de Can Mates, que ha estat dinamitzat per la seva AMPA i que vol ajudar aquelles llars que es veuen perjudicades amb la inactivitat de les beques menjador i sense la seguretat d’un plat que proporcionen els dinars als centres escolars durant els mesos de vacances.

Aquest projecte solidari, que proporciona una cistella setmanal de fruita i verdura ecològica de temporada amb una cooperativa agrícola local, ha estat un dels guanyadors pels Premis FAPAC. Aquests guardons han reconegut, per sisè any consecutiu, el treball realitzat per les AMPA de Catalunya per les seves tasques solidàries, participatives i impulsora de l’èxit educatiu.

Així, l’AMPA Turó de Can Mates, ha estat guardonada amb el premi AMPA Solidària; per la seva banda, el Premi Tothom a l’AMPA ha estat per l’escola Sant Llàtzer, de Tortosa, pel projecte Divendres Compartit. Es tracta d’un espai de convivència entre tota la comunitat educativa del centre. Entre l’equip directiu i les mares i pares de l’AMPA es dinamitzen les tardes de divendres obrint les portes a totes les famílies i creant espais de relació, cohesió i participació.

Pel que fa al premi Fem Xarxa per l’Èxit Educatiu, els premiats han estat els membres de l’AMPA Lola Anglada, de Tiana, amb el projecte Educació Emocional per a Tothom. La iniciativa pretén donar resposta a les necessitats d’adquisició i desenvolupament de competències emocionals dels infants de l’escola a favor també de la millora del rendiment acadèmic.

Aquestes tres AMPAs, guanyadores dels primers premis de les categories, comparteixen palmarès amb altres 12 associacions de tot el territori, triades durant un període de votació popular que va estar obert durant tot el mes d’abril. Els més de 2.000 vots registrats han estat els decisius per a seleccionar els projectes guanyadors d’entre els seleccionats per un jurat que ha estat format per Carles Benito, de la vocalia Democràcia i Participació; Eva Trias, presidenta territorial de Girona; Aina Tarabini, doctora en sociologia; Miquel Àngel Aragón, director del CAB i Rafael Homet, diputat d’educació de la Diputació de Barcelona.

Més enllà de les AMPAs, enguany Els Premis FAPAC han reconegut també la tasca de La Directa, com a Mitjà de Comunicació Amic, per haver “fet sortir a la llum pública temes que preocupen a les famílies i per tractar de donar veu a totes les parts”. Així mateix, l’Associació de Famílies de Menors Transexuals Chrysallis ha rebut el premi a Entitat de la Societat Civil Amica, per la seva tasca “d’informació, sensibilització i visibilitat d’una realitat que ens implica a totes i a tots”, expliquen des de la FAPAC.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*