Un jutjat veta que mestres de primària cobreixin vacants de secundària

El jutjat contenciós-administratiu 4 de Barcelona ha anul·lat la resolució de 7 de maig de 2018, pel qual el Departament d'Educació habilitava funcionaris del cos de mestres de primària per impartir docència a la secundària. El Departament recorrerà aquesta sentència.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Els portaveus del sindicat ASPEPC-SPS, en la roda de premsa d’avui | Foto: ASPEPC-SPS

El Sindicat Professors de Secundària (Aspepc·SPS) ha donat a conèixer avui una sentència del jutjat contenciós-administratiu per la qual s’anul·la la resolució d’Educació que ha fet possible que aquest curs un centenar de places de professors de català, castellà i matemàtiques de 1r i 2n d’ESO s’hagin pogut cobrir amb mestres de primària, una mesura que el Departament va assegurar que era excepcional per cobrir la falta de professors d’aquestes especialitats. Aquest sindicat va ser l’únic que va presentar recurs, i ara el tribunal li ha donat la raó.

En un comunicat, Professors de Secundària afirma que “en el seu moment vam advertir que es tractava d’un pretext per avançar per la via dels fets cap a la consecució d’un cos únic docent i que, a més d’atemptar contra els criteris d’especialitat i titulació propis de la secundària, es tractava d’una mesura il·legal”. Igualment, afegeix, “vam denunciar que la suposada manca de substituts a la borsa de treball de secundària en aquestes especialitats, era un argument fal·laç per tal com es preveia que les eventuals substitucions d’aquests mestres es cobririen amb personal de Secundària; molt especialment si atenem al fet que passaven pel davant dels interins i substituts del cos de secundària”.

Pel sindicat, aquest pronunciament judicial “és un èxit, no solament per al cos de docents de secundària i per al professorat interí i substitut, sinó també, i molt especialment, per a la qualitat de l’ensenyament, que a secundària ha de ser impartit per especialistes en la matèria. I és també un cop contra els projectes del Departament d’instituir un cos únic docent generalista sense especialitat acreditada”.

“No va ser un caprici”

El Departament, en canvi, explica que recorrerà la sentència, ja que entén que les circumstàncies especials del curs passat justificaven aquesta mesura, que no ha fet falta repetir de cara al curs vinent. Segons Ignasi Garcia Plata, director general de Professorat, “no és cert que la mesura no fes falta perquè es podien fer substitucions, no ho vam fer per caprici sinó per necessitat, i era prioritari no posar en dificultats l’alumnat”.

“Ha estat una bona mesura, que ha aportat qualitat als centres, ja que són funcionàries de carrera, amb anys d’experiència, i de fet els centres han demandat que continuessin aquest any, i això és el que estan fent. No hem ampliat de nou la mesura però continuen aquells docents que van fer-ho l’any passat i han volgut continuar de comú acord amb els centres”, afegeix Garcia Plata.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*