Una festa per convidar els infants a reflexionar sobre els seus drets

Aquest diumenge se celebra a l'esplanada de l'Estació del Nord de Barcelona la desena edició de la Festa de la Infància, amb activitats esportives i lúdiques per reivindicar els drets dels nens i les nenes.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Cartell de la Festa de la Infància 2014

Cartell de la Festa de la Infància 2014

Aquest diumenge se celebra a l’esplanada de l’Estació del Nord de Barcelona la desena edició de la Festa de la Infància amb motiu del 25 aniversari de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, que es commemora amb el Dia Universal dels Drets dels Infants cada 20 de novembre.

La festa, que dura de 10:30 a 14h, compta amb el suport d’entitats d’esports adaptats i acollirà activitats que aniran des de conta contes, fins a ciclisme amb les mans, bàsquet en cadira de rodes o un racó de reflexió sobre els drets dels infants.

“Es convidarà els nois i noies a denunciar vulneracions de drets, i a través de dibuixos es parlarà del tema”, explica Clara Darder, de la Xarxa dels Drets de la Infància de Barcelona, que organitza la festa. “És important que els nens participin, que és un dels seus drets”, afegeix.

Per Darder, en aquests 25 anys des de l’aprovació de la Convenció s’han vist grans avenços en matèria de drets de la infància, i la Xarxa n’és una prova. “Vam començar molt poques entitats i ara som una vintena, i està oberta a que hi pugui entrar es preocupi pels nens”, diu, i afegeix que l’important és que, més enllà de la festa, les entitats de la Xarxa treballen tot l’any en contacte amb les escoels.

Actualment integren la Xarxa, ACIM, AFANOC, l’Ajuntament de Barcelona, Creu Roja Barcelona, DIOMIRA, Educo, EQMON, ESPLAC, FAVB, FEDAIA, Fundació Catalana de l’Esplai, Fundació Propedagògic, Fundació Quatre Vents, Fundación SOS Día Universal de la Infancia, Save the Children, Sonrisas de Bombay, TIAC i UNICEF.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*