USTEC s’imposa a les eleccions sindicals de l’ensenyament públic

El sindicat USTEC-STEs, amb el 43% dels vots i 162 delegats, ha tornat a ser la força sindical més votada a les eleccions a l'ensenyament públic que s'han fet aquest dimarts. Per darrere han quedat CCOO (58), Intersindical-CSC (47), Aspepc (43), CGT (24), UGT (22), USOC (4), ANPE (2) i CSIF (2).

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Eleccions sindicals | VS

Un total de 81.040 docents de l’ensenyament públic estaven cridats a votar aquest dimarts per escollir els seus representants a les juntes de personal docent. Amb el 100% de l’escrutini, la participació ha estat del 42’80% (34.685 vots emesos), la qual cosa suposa un increment de la participació de 8 punts. La màxima participació s’ha registrat a Lleida (60,6%) i la més baixa a Baix Llobregat (35,95%).

USTEC-STEs (IAC) ha estat el sindicat que ha recollit més vots a tots els serveis territorials, i passa de 151 a 162 delegats. Segons el seu portaveu nacional, Ramon Font, “els resultats representen una avaluació positiva de la feina feta en aquests darrers anys, i representen un estímul per continuar treballant amb el professorat i l’escola pública”. “No hem d’obviar -ha afegit- que aquesta victòria s’ha produït en un context difícil, caracteritzat per una situació política i social convulsa i amb la irrupció de noves candidatures sindicals”.

La gran sorpresa d’aquestes eleccions ha estat la Intersindical-CSC, central que va convocar la darrera vaga general independentista, ja que s’ha situat com a tercera força sindical i ha obtingut 47 delegats, quan fins ara no en tenia cap. UGT i CGT han perdut 2 i 4 representants respectivament, mentre que CCOO n’ha perdut 35, però tot i així es manté com a segona força sindical entre el personal de l’ensenyament públic no universitari.

1 Comment on USTEC s’imposa a les eleccions sindicals de l’ensenyament públic

  1. En muchos centros no había papeletas de todos los sindicatos.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*