VÍDEO | Dia Mundial de la Poesia amb els estudiants de l’Institut Ribera Baixa

La Joana, la Laura, la Sara i el Nil llegeixen poemes aliens i propis amb motiu del Dia Mundial de la Poesia. El seu professor reivindica que "la poesia s'ha de fomentar no només als joves sinó a tota la societat".

João França
 
 
 

Vídeo: SANDRA LÁZARO

El 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia. El Diari de l’Educació ha anat a celebrar-lo a l’Institut Ribera Baixa del Prat de Llobregat amb joves que llegeixen poesia. “La poesia s’ha de fomentar no només als joves sinó a tota la societat, és essencial per tot, per valors, per sentiments, per ideologia, i és una eina de canvi”, assegura el professor de català Jaume Marí.

I pel que fa al repte d’encomanar el gust per la poesia? “El que passa és que és com la germana pobra, tenim uns programes bastant saturats i la literatura té una cabuda bastant minsa”, diu Marí, que afegeix que ensenyar poesia als joves “és una tasca bastant complicada perquè no és el que solen llegir”. Una manera per treballar-la, defensa, és la lectura en veu alta, i això és el que fem amb quatre seus estudiants, la Joana, la Laura, la Sara i el Nil, que llegeixen problemes aliens i propis.

Marí apunta com als joves els costa llegir els seus propis escrits i pensaments. “Conceben la poesia bàsicament com a expressió dels sentiments, tot i que la poesia és moltes coses, i els fa molta recança, moltes vegades prefereixen mantenir una actitud freda o distant”, diu el professor de català.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*