Centenars de mestres i famílies han sortit al carrer un cop més aquest dissabte per reivindicar l’educació pública i de qualitat. El Marc Unitari en Defensa de l’Educació Pública –que agrupa sindicats, associacions de pares i mares i col·lectius d’estudiants– convocava una manifestació aquest dissabte “contra les polítiques educatives de retallades de Wert i Rigau”.
“Ens mou el convenciment que nostre país necessita una educació pública i de qualitat”, han assegurat en el manifest. Reclamen un “canvi radical” en les polítiques educatives de la Generalitat, així com critiquen durament la LOMCE aprovada pel PP al Congrés dels Diputats.
“La LOMCE és el pitjor atac a l’educació des del final del franquisme”, han dit amb contundència. “Converteix les famílies en clients i té un enfoc clar cap a la desigualtat d’oportunitats”, sentencien.
Els manifestants reivindiquen el model d’escola catalana, amb la immersió lingüística, la inclusió i un rebuig a la segregació per sexes. “Les persones treballadores són el col·lectiu que ha de liderar els processos educatius”, afegeixen.
Acampada de professorat interí
Una reivindicació laboral de la que no s’abanderava la manifestació perquè no generava consens entre totes les entitats del MUCE és el rebuig al decret de plantilles. Per això un grup de professors interins van optar per acampar la nit abans contra aquesta protesta a la plaça Sant Jaume i rebre la manifestació aquest migdia.
“Volem una pedagogia i una escola democràtiques i diem no a l’endollisme i als personalismes”, reivindicava un dels acampats al final de la manifestació.
Especialment present ha estat l’escola Baldiri i Reixac de Badalona, a on també han passat la nit a l’escola. Es mobilitzen contra el tancament d’una de les línies de P3 del centre i per reclamar la construcció d’un ascensor per facilitar l’accés als alumnes amb dificultats de mobilitat que reivindiquen fa tres anys.