Com és sabut, el barri de Can Tunis està situat al costat del principal cementiri de Barcelona, a les faldes de la muntanya de Montjuïc. I la Maria Teresa Codina hi va dur a terme una tasca pedagògica d’avantguarda amb els infants i les seves famílies d’ètnia gitana. Era a l’Escola municipal d’educació infantil i d’educació primària “Avillar Chavorrós” que significa “Veniu mainada” en caló. Un projecte d’educació global (escola, habitatges nous, sanitat…) que es proposava atendre i promoure tant els drets com els deures.
En algunes ocasions, hem comentat escrits d’aquells nens i nenes amb la Maria Teresa i, per això, ha tingut la gentilesa d’enviar-me la narració. Li ho agraeixo profundament.
Amb el seu vistiplau i amb tot el respecte pels seus protagonistes, donem a conèixer el text. Ho fem sense més comentaris per mantenir-ne l’autenticitat i perquè ja és prou eloqüent per si mateix. Només voldria afegir que és un relat deliciós, sincer i significatiu i que, a parer meu, el seu principal valor el defineix la mateixa Maria Teresa amb una sola paraula que és la que encapçala l’assumpte de l’esmentat correu electrònic: Interculturalitat.
Nota: els “marrones” eren els antics bitllets de 100 pessetes i els “verdes” eren els de 1.000 pessetes.