500 representants d’escoles participaran al Mobile World Congress

L’objectiu de l’activitat serà analitzar el potencial de les tecnologies mòbils per aportar valor a l’entorn educatiu coneixent casos concrets i opinions reals de la comunitat educativa de Barcelona i rodalies.

David Guerrero
 
 

El grup d'informàtica de l'INS Sant Just Desvern, que forma part del programa mschools.

El grup d’informàtica de l’INS Sant Just Desvern, que forma part del programa mschools.

Es parla molt d’assistents, impacte econòmic i xifres al voltant del Mobile World Congress, però l’esdeveniment que es celebra a Fira de Barcelona és un reducte exclusiu per a professionals del sector i tancat per a la gran majoria de ciutadans. Enguany els responsables del congrés volen apropar la cita als barcelonins amb diferents accions.

Entre elles hi haurà una trobada amb 500 representants de centre educatius catalans el proper dijous 5 de març. L’objectiu de l’activitat serà analitzar el potencial de les tecnologies mòbils per aportar valor a l’entorn educatiu coneixent casos concrets i opinions reals de la comunitat educativa de Barcelona i rodalies.

La proposta sorgeix de la Mobile World Capital Barcelona, que té l’educació com una de les línies d’actuació a través del programa mSchools. El curs passat ja es va desenvolupar a diversos instituts catalans una assignatura de creació d’aplicacions per a dispositius mòbils i la idea dels seus responsables és fer que això vagi a més. L’any passat ja hi van participar prop de 6.000 alumnes de 196 instituts.

A banda d’això, també s’entreguen els Mobile Learning Awards 2015, un concurs obert a tots els centres docents de Catalunya que arriba a la seva tercera edició amb quatre categories de premis diferents que reconeixen projectes innovadors de professors i treballs destacats dels alumnes al voltant de l’ús dels dispositius mòbils a l’aula. Una de les categories amb més participació és la Mobile History Map, que permet als alumnes crear itineraris i punts d’interès propers als seus centres educatius de manera col·laborativa utilitzant la geolocalització. Els guanyadors dels premis també participaran a la trobada del 5 de març al Mobile World Congress.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*