Els nervis del primer dia!

Esplais i caus ja han començat el curs, els infants i joves inicien l'aventura de definir el seu futur i projectes del curs. Educació des de la implicació!

Acció Escolta de Catalunya
 

Foto dels campaments d'estiu de l'esplai Zig Zag d'Esplais Catalans

Foto dels campaments d’estiu de l’esplai Zig Zag d’Esplais Catalans

Divendres nit. Molts infants, adolescents i joves es troben espolsant les xiruques que encara tenen restes de fang dels Campaments d’estiu. Es preparen la motxilla mentre escolten la cançó que més els ha ajudat a combatre l’enyorança de l’Esplai o del Cau durant els últims dos mesos.  Despengen el fulard del clauet que ocupa un lloc estratègic dins la seva habitació i s’adonen que ja no té les taques de la gimcana bruta que van fer per acomiadar els Campaments, i aquesta és la senyal que marca l’inici d’un nou curs.

Dissabte al matí han quedat ben d’hora a l’estació de tren, a l’estació d’autobús o al local. Tothom és puntual, s’abracen, s’expliquen les vacances i salten i boten mentre veuen que des de la llunyania n’arriben més. Petons ràpids de comiat a les famílies i ara si! Ara va de bo! Ara comença l’aventura!

Alguns d’ells mantenen els nervis a flor de pell mentre fan suposicions durant el viatge de qui seran els seus nous caps, monitors o monitores, d’altres ja ho saben des de fa dies i tenen ganes de sentir-los a prop per començar a construir plegats els nous projectes que tenen en ment. Durant aquest viatge d’anada descobriran nous companys que no han pogut resistir la temptació d’apuntar-se després de sentir al seu amic d’institut com explicava les peripècies viscudes durant el darrer any.  També trobaran els monis i caps que varen fer les pràctiques a l’estiu i ja no s’han pogut desenganxar!

Arribaran al terreny o a la casa i muntaran les tendes o organitzaran les habitacions i tindran ganes que arribi la nit per poder jugar amb les lots i per riure de tot el que han viscut aquest dissabte. Tot i així acabaran de muntar ràpid per poder començar a sorprendre’s del que els hi han preparat per aquest dia.  Les primeres activitats són a punt! Poc a poc aniran trobant-se amb els seus Grups i les seves Unitats, els més petits gaudiran d’un munt de jocs que faran que no tinguin ganes de tornar a la civilització, els més grans també jugaran i després començaran a construir els projectes que els farà comprometre’s durant tot el curs.

A la nit mentre deixaran que els menuts i no tan menuts xerrin des del llit una estona més de l’habitual, monis i caps es trobaran per comentar les primeres sensacions, per explicar les batalletes i les anècdotes del dia d’avui. Per presumir dels grups tan engrescats que tenen, per adonar-se com trobaven a faltar el Cau, com trobaven a faltar l’Esplai! Després faran silenci.

Diumenge es despertaran amb les piles carregades, amb ganes de seguir amb el que van deixar ahir, amb ganes de seguir jugant, de seguir maquinant, de seguir cantant… Dinaran i el comiat no serà gens cru, aquesta vegada es tornaran a trobar dissabte que ve. Tots marxaran sense deures imposats, però tots ells al llarg de la setmana barrinaran en les opcions que tenen pel proper cap de setmana.

La canalla explicarà les seves aventures mentre sopa a casa i dilluns tota l’escola sabrà com s’ho han passat de bé a l’Esplai! Els que comencen a ser més grans mentre expliquen com han viscut aquest primer cap de setmana al Cau tindran ganes de posar-se en marxa i pensaran en totes les sortides, excursions, tardes de pluja, focs de cap, ambientacions i gimcanes que els esperen. Els que ja són veterans rumiaran en els propers projectes que poden arrencar,  en com poden encabir la lluita social en que estan immersos dins dels objectius del curs i en com n’estaran d’actius durant els propers mesos.

Els monis i els i les caps escoltes, mentre es troben al bar de la plaça, encara amb les motxilles penjades, s’adonaran de la sort que tenen de pertànyer al  seu Cau, al seu Esplai. Se sentiran orgullosos de saber que segueixen treballant per acompanyar a infants i joves en el seu creixement personal, en la seva descoberta com a ciutadans crítics, actius i compromesos. Pensaran en tot el que han parlat i han rigut amb els nens i nenes,  en com els joves i les joves els  han explicat els seus desitjos per aquest curs.  Començaran a pensar en les entitats amb qui volen col·laborar, amb les necessitats que podran tenir, amb les reunions de l’Associació a les que hauran d’assistir les properes setmanes, amb la feina que se’ls gira amb aquest inici de festa, i ho faran amb aquest somriure que a tots ens caracteritza quan hem passat un cap de setmana fantàstic envoltats de la nostra gent.

1 Comment on Els nervis del primer dia!

  1. QUÈ BONIC LAURA, ESTIC ORGULLOSSA DE TU,T’ESTIMO

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*