Apropant el dret a la salut als joves catalans

Medicusmundi Catalunya i Farmacèutics Mundi treballen conjuntament des del 2003 amb projecte i campanyes d’EpD com la que presenten en aquest article. "Drets a la Salut a l'Africa" pretén apropar el dret a la salut al jovent català a partir de propostes educatives innovadores i transformadores.

Campanya Dret a la Salut a l'Àfrica
 
 

SalutAfrica2

RECreactiva’t: projectem per Àfrica”, un concurs de curtmetratges, i “Salut!”, una obra de teatre interactiu, són dues de les activitats que hem realitzat aquest any des de la Campanya Dret a la Salut a l’Àfrica. Una campanya d’Educació per al Desenvolupament que pretén abordar els diferents factors que impedeixen gaudir del dret a la salut al continent africà i al món.

Des de Medicusmundi Catalunya i Farmacèutics Mundi treballem conjuntament amb projectes i campanyes d’EpD des del 2003. I continuem apostant per una educació innovadora i transformadora, mitjançant activitats atractives i originals que apropin el dret a la salut al jovent català.

Malgrat mantenir el focus en el continent africà, seguint la idea original de la campanya iniciada el 2010, aquest any hem volgut apropar-nos a la situació que estem patint en el nostre entorn més proper i en relació al sistema sanitari. Per fer-ho hem donat especial protagonisme als determinants socials de la salut, i així ho hem treballat, tant en el concurs com en el teatre.

Compartim amb vosaltres els quatre curtmetratges que s’han presentat en aquesta edició del concurs RECreactiva’t, projectem per Àfrica”. Són el resultat de diversos mesos de feina i esforç, amb idees i formats molt variats:

El fotoreportatge del concurs mostra les imatges de les gravacions dels curts i les reflexions de les joves que hi van participar.

Salut!, per altra banda, és una obra de teatre interactiu de la mà de la companyia de teatre Frec a Frec on, mitjançant una primera posada en escena ambientada al continent africà, es vol transmetre als nois i noies les dificultats extremes que pateix una mare africana per intentar salvar la vida del seu fill malalt després de beure aigua contaminada. En una segona escena, es vol apropar els joves a la problemàtica de les pràctiques d’una empresa multinacional que vulnera el dret a la salut de la població local.

Aquesta activitat no té l’únic objectiu de donar a conèixer aquesta realitat, sinó que busca el debat i la reflexió del jovent, mitjançant les diverses dinàmiques educatives que es duen a terme, per tal de cercar opinions i alternatives per a la construcció d’un món més just. Els centres que aquest any han participat en l’activitat han estat l’IES Príncep de Girona, el Grup Scout Makarenko, l’IES de Terrassa, l’Esplai el Bon Recer i l’Associació Educativa Nou Quitxalles.

Malgrat la situació de retallades que està patint actualment el sector educatiu, ens complau veure com és possible despertar inquietuds entre el jovent, reforçant la seva part més humana, i aprendre de la seva forma de pensar i de fer. Volem també fer una menció especial a la figura dels educadors responsables de grup, tant de centres educatius com de lleure, per la seva implicació, acompanyament i suport als nois i noies participants a les activitats, doncs la seva feina ha estat fonamental en tots els casos.

Des de la Campanya, tenim l’esperança de poder continuar oferint aquestes activitats en un futur, on la reflexió és la protagonista abans, durant i després de les mateixes, des de la perspectiva més humil i sincera de la joventut catalana.

Campanya Dret a la Salut a l
About Campanya Dret a la Salut a l'Àfrica

Dret a la salut a l'Àfrica. és una campanya d'Educació per al Desenvolupament que pretén abordar els diferents factors que impedeixen gaudir del dret a la salut al continent africà. La iniciativa que sorgeix de les entitats, Farmacèutics Mundi i Medicus Mundi Catalunya, donarà lloc a diverses activitats que es duran a terme per tot el territori català. Contact: Lloc web | Twitter | More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*