#elsllibresdeduxarxa: regalem cultura!

Som el que hem viscut i també el que hem llegit. En aquest article, descobrim Eduxarxa a través d’algunes de les nostres lectures clau del 2017. Textos que ens han marcat i que ara hem reunit en el lot #elsllibresdeduxarxa; un obsequi cultural que sortejarem aquestes festes perquè formin part del vostre 2018. 

eduxarxa
 
 

S’apropa el solstici d’hivern i, amb ell, la roda consumista del Nadal. Potser per espantar la por, encenem la nit més llarga i negra de l’any amb mil i una bombetes de colors. Tanmateix, hem de procurar que tanta lluminària no ens encegui, i rescatar els tresors hivernals: el silenci, la quietud, el caliu del foc. Ingredients ideals per a la bona lectura, aquella que s’endinsa en les nostres vides i les transforma.

Som llibres i, per això, aquestes festes a la Cooperativa Eduxarxa sortegem un lot de bones lectures entre totes les persones subscrites a la nostra newsletter i fans a facebook!

En aquest article, l’Àngela, l’Anna, l’Edu, l’Estela, la Maria i la Montse us expliquem qui som mitjançant una selecció de lectures que aquest any ens han captivat i que conformen el lot #elsllibresdeduxarxa.

L’Àngela, la nostra física de capçalera, ens regala la lectura Crónicas de ciencia improbable’ de Pierre Barthélémy (Blackie Books) perquè la ciència és cultura. Es tracta d’un recull d’articles publicats a la secció de ciència del diari francès Le Monde, amb l’objectiu de popularitzar la ciència sense trair-la. Llegint-lo, riureu, aprendreu i veureu que la ciència és arreu, en els espais més trascendents i en els més ridículs.  

L’Anna, la nostra filòloga experta en saraus culturals, ens comparteix el llibre Escola de fantasia, de Gianni Rodari (Blackie Books) perquè el poder de la imaginació és immens! L’obra agrupa diversos textos sobre l’escola, l’educació i la literatura infantil. Escrits entre els anys seixanta i vuitanta, encara tenen plena vigència. Els contes, la lectura i l’alegria són alguns dels mots clau del llibre.  

L’Edu, el nostre historiador (i arquèoleg submarí!), afegeix a la cistella el llibre Temps de segona mà. La fi de l’home roig, d’Svetlana Aleksiévitx (Raig Verd), perquè la storia siamo noi. L’obra retrata els darrers vint anys de la història de Rússia a través del testimoni de diverses dones i homes ‘de carrer’. Mitjançant les seves entrevistes i amb un gran talent literari, Aleksiévitx dona veu a persones anònimes que no protagonitzaran mai els llibres d’història però sense les quals aquesta no es pot entendre de debò.

L’Estela, la nostra comunicadora i creativa imparable, vol regalar-nos la novel·la gràfica Valerosas. Mujeres que solo hacen lo que ellas quieren, de Pénélope Bagieu (Dibbuks), perquè volem un futur on les nenes i els nens siguin més lliures. El llibre és una col·lecció de quinze retrats de dones que van trencar els prejudicis socials del seu entorn per viure com desitjaven. Científiques, actrius, activistes i altres dones amb el comú denominador d’haver capgirat la seva època per cometre la gosadia de ser lliures.

La Maria, la nostra politòloga especialista en joventut, ha escollit el llibre Geografía humana y otros poemas de Gloria Fuertes (NordicaLibros). Perquè el 2017 ha estat el centenari de l’autora i perquè si no hi ha poesia no és la nostra revolució! Aquesta antologia il·lustrada de poemes és un cofre del tresor que s’ha d’obrir a poc a poc. Ens permet descobrir Glòria Fuertes més enllà de la literatura infantil, amb tota la seva complexitat, sinceritat i força:  “Poetas, no perdamos el tiempo, trabajemos, que al corazón le llega poca sangre”.

I, finalment, la Montse, la nostra humanista lletraferida, vol compartir la lectura Somnis en temps de guerra, Ngũgĩ wa Thiong’o (Raig Verd), perquè l’educació no canvia el món, però canvia les persones que poden transformar-lo. Aquest llibre autobiogràfic narra la vida d’una infant kenyà que, enmig d’un país immers en el desencant i la mort, emprèn cada dia el camí cap a l’escola. Un cant a la vida i a l’esperança.

Aquests 6 llibres formen part del lot #elsllibresdeduxarxa que sortejarem entre les persones subscrites a la nostra newsletter i fans a facebook;  i en el qual també podreu trobar les dues últimes revistes publicades per El Diari de l’Educació i el llibre de Xavier Martínez-Celorrio Innovació i equitat educativa (Diari de l’Educació – Octaedro Editorial).

Subscriu-te ara i participa en el sorteig.
Molta sort i Bones Festes!

* El sorteig es farà el dia de Reis mitjançant un programa informàtic. Ens posarem en contacte amb la persona guanyadora a través del correu amb el qual s’hagi registrat al butlletí. El resultat també es farà públic a les nostres xarxes socials a partir del 8 de gener de 2018.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*