Ciberactivisme, Integrasons i islamofòbia: escolta la nostra secció a Barcelona FM

El Diari de l’Educació seguim cada setmana a Barcelona FM comentant les notícies més destacades de la setmana.

Redacció - El Diari de l'Educació
 

El Diari de l’Educació seguim cada setmana a Barcelona FM comentant les notícies més destacades de la setmana. Aquest últim mes hem parlat a la ràdio del ciberactivisme d’#EscolesRefugi, de l’associació Integrasons i de la lluita contra la islamofòbia.

Sabeu què és la iniciativa #EscolesRefugi? És la campanya de ciberactivisme que van impulsar alguns alumnes d’ESO de l’escola Jesuïtes de Casp de Barcelona. Parlem amb un dels seus professors, Sandro Maccarrone, que ens explica el per què d’aquesta iniciativa que reclamava canvis en la política d’acollida de refugiats.

A l’Amèrica Llatina són populars les orquestres infantils que han servit per despertar l’interès per la música i donar oportunitats a joves de barris pobres. Doncs bé, a casa nostra també en tenim. Una d’elles és Integrasons, que cada cop treballa en més barris de Barcelona i que ha rebut recentment el premi Sants-Montjuïc. Conversem amb el seu director Pablo Persico.

Amb el neguit que els fets de París condicionen la relació entres persones musulmanes i no musulmanes al nostre entorn, conversem amb Cécile Barbeito, de l’Escola de Pau de la UAB, per comprendre quines són les estratègies que té l’escola per desactivar la islamofòbia.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*