Magical girl

Jaume Cela és mestre i escriptor; des de sempre li ha agradat llegir i anar al cinema. Per a ell, l'educació, el cine i la literatura formen un tot indestructible, a través del qual ens explica com mira el món i com es veu ell en aquest món que intenta conèixer, entendre i millorar. En aquesta secció escriu sobre les pel•lícules que ha vist, històries i personatges que parlen del temps que ens toca viure, que ens fan pensar o ens conviden a imaginar i emocionar-nos. Qui ho llegiu, podreu gaudir amb els arguments, o potser tindreu més informació per escollir la vostra pel•lícula en l'actualitat de la cartellera setmanal, o disposareu d'un bon recurs per reflexionar amb infants i joves sobre temes significatius. O simplement propiciarà una bona tertúlia amb les amistats. En qualsevol dels casos... ens trobarem a la cua.

Jaume Cela
 

Estem davant d’una pel•lícula que no podem deixar passar. Tens la sensació de no haver vist mai abans una obra que presenti una barreja de gèneres amb l’habilitat que ho fa el seu director, en Carlos Vermut, que anteriorment va dirigir “Diamond Flash”, que miraré de trobar-la on sigui, perquè no l’he vist.

Anem entrant dins la història a poc a poc, una història a voltes costumista, a voltes adopta el to d’un thriller i ens mostra una insòlita relació entre un pare i la seva filla i una altra insòlita relació entre un altre pare i la seva filla. Les dues parelles acabaran trobant-se.

El títol fa referència a un personatge provinent del món del manga, món que el director coneix prou bé.

És difícil explicar l’argument sense avançar punts que ha de descobrir l’espectador. Vermut mostra i suggereix i amb aquesta capacitat de suggerir enllaça amb una manera antiga i enyorada de presentar els fets. El contingut, per exemple, de l’habitació on viu l’horror ha d’omplir-se amb la imaginació de cada espectador. El que passa al seu interior és responsabilitat nostra i segons que hi projectem coneixerem quins són els nostres límits. Penseu que la realitat, com deia Borges, sempre és pòstuma.

Alberto Bermejo, Bárbara Lennie i José Sacristan ens regalen unes magnífiques interpretacions. “Magical girl” va rebre els guardons més importants al festival de Sant Sebastià.

Els enigmes continuen formant part de les nostres vides, com en formen part les preguntes obertes. Per això aquesta pel•lícula mereix tota la nostra atenció.

Fitxa tècnica:
Magicalgirl_A4Direcció i guió: Carlos Vermut
Intèrprets: José Sacristán, Bárbara Lennie, Luis Bermejo, Lucía Pollán, Israel Elejalde, Elisabet Gelabert, Miquel Insúa, Teresa Soria Ruano, David Pareja, Eva Llorach
Espanya, 2014
Duració: 121′
Estrena a Espanya: 17 octubre 2014

(font de la fitxa tècnica i del cartell: www.labutaca.net)

About Jaume Cela

Mestre, fins l'any passat director de l'escola Bellaterra i escriptor. More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*