La modista

A Austràlia, als anys 50, una glamurosa modista retorna al seu poble per tancar ferides del passat i venjar-se dels que la van forçar a marxar anys enrere

Jaume Cela
 

https://youtu.be/mYNXVzJ6OFE

“La modista”, de la directora Jocelyn Moorhouse, explica una història estranya que se m’ha ficat a la butxaca.
Una modista que ha triomfat a París torna al seu poble situat en una zona bastant desolada d’Austràlia.

Els veïns són molt especials i la modista té interès en resoldre una acusació molt antiga que carrega de manera injusta damunt les seves espatlles. Però ja se sap que passa amb l’ànima humana i la modista no ho tindrà gens fàcil perquè costa reconèixer la veritat quan arrossega un pecat antic. La modista està disposada a capgirar tot el que convingui a base, sobretot, de les seves creacions de models sofisticats que enlluernaran bona part dels habitants del poble. Una mena de revenja plena de glamour. També ha de reconciliar-se amb la seva mare, una dona molt original que passa per ser la boja de la localitat. I, a més, sorgirà l’amor i moltes més coses que no es poden avançar.

Una història sorprenent ben explicada, això sí, i amb dues interpretacions destacades. La gran Kate Winslet dóna vida a aquesta modista que acabarà resolent tots els seus conflictes interns i farà les paus amb el seu passat, tot i que li quedaran noves ferides obertes perquè a la vida la felicitat no ho és mai del tot. I Judy Davis, també gran actriu, que interpreta aquesta mare passada de voltes, però que té la lucidesa dels que no llauren els camins que els altres marquen.

 

Fitxa tècnica:
Direcció: Jocelyn Moorhouse. Guió: Jocelyn Moorhouse i P.J. Hogan; basat en la novel.la de Rosalie Ham. Interpretació: Kate Winslet, Liam Hemsworth, Hugo Weaving, Sarah Snook, Judy Davis. Austràlia,  2015. Duració: 118′. Estrena a Espanya: Març 2016.

 

About Jaume Cela

Mestre, fins l'any passat director de l'escola Bellaterra i escriptor. More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*