Mèxic sotmet a examen els seus professors en aplicació de la nova llei

Una de les primeres iniciatives del Govern va ser elaborar un cens del professorat, fins llavors desconegut, que va revelar, ara fa un any, que a Mèxic hi ha 1,2 milions de docents, 39.000 dels quals, segons l'informe gubernamental, no s'han localitzat

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

El Govern mexicà desplega aquest cap de setmana la mesura més polèmica de la seva reforma educativa: una ronda d’exàmens que hauran de superar els docents per mantenir la seva plaça. Aquesta avaluació, que ha rebut una forta oposició en els darrers mesos per part d’algunes organitzacions com la Coordinadora Nacional dels Treballadors de l’Educació, s’engloba en la voluntat del president, Enrique Peña Nieto, d’ordenar les condicions laborals i capacitació del professorat del país.

Una de les primeres iniciatives del Govern va ser elaborar un cens del professorat, fins llavors desconegut, que va revelar, ara fa un any, que a Mèxic hi ha 1,2 milions de docents, 39.000 dels quals, segons l’informe gubernamental, no s’han localitzat. En més d’una ocasió l’Executiu mexicà ha denunciat que la dependència de les escoles dels governs federals ha provocat manipulacions dels salaris dels docents i de les seves condicions, fet que neguen alguns sindicats. Amb aquesta justificació el govern ha recentralitzat el pagament de les nòmines, tal com exposa en un reportatge El País.

És en aquest context on s’emmarquen els examens que realitzaran 300.000 docents aquest any (tots els 1,2 milions de mestres passaran les proves en un període de quatre anys). Entre altres mesures a nivell de professorat, destquen la posada en marxa de concursos oficials per l’accés a la plaça i l’eliminació de l’herència de places.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*