Més Educació

Com tractar a l’aula el que està passant al carrer (kit d’emergència de l’Escola de Cultura de Pau)

21/10/2019 - Redacció - El Diari de l'Educació

Amb el títol ‘Conviure (amb la polarització) als centres educatius’, l’Escola de Cultura de Pau de la UAB ha elaborat un document adreçat a mestres i famílies en el qual aporta consellsi recursos per tractar de parlar a l’aula, o a casa, sobre la situació que s’està vivint a Catalunya des de la ‘sentència del Procés’. Pel seu interès, el reproduïm íntegrament.

La persecució de les germanes Úriz Pi per lluitar per la renovació pedagògica feminista

14/10/2019 - Victòria Oliveres

Les navarreses Pepita i Elisa Úriz Pi van revolucionar i escandalitzar les Escoles Normals de Catalunya a principis de segle XX amb les seves idees feministes i d’esquerres. Per fer-ho, van ser perseguides per l’Estat i l’Església però mai, ni tan sols durant el seu exili, van abandonar-les. Ara, el llibre ‘Pioneres. Història i compromís de les germanes Úriz Pi’, de Manuel Martorell, Salomó Marquès i Mª Carmen Agulló, recupera les seves vides

Esglésies cremades i un boc expiatori: 110 anys de l’afusellament de Ferrer i Guàrdia

13/10/2019 - Andreu Farràs

Aquest 13 d’octubre es compleixen 110 anys de l’afusellament a Montjuïc de Francesc Ferrer i Guàrdia, fundador de l’Escola Moderna. Home dogmàtic, agitador revolucionari, va ser acusat sense proves de ser l’autor intel·lectual de la revolta popular que va esclatar el juliol del 1909 sobretot a Barcelona i que passaria a la posteritat coneguda com a la Setmana Tràgica.

Ni ximples, ni bojos ni salvatges: són menors amb trastorn del dèficit d’atenció

24/09/2019 - Elena Cabrera - eldiario.es

A Espanya, entre el 3% i el 6,8% de menors estan diagnosticats de Trastorn del Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat, però al voltant del 30% d’aquests diagnòstics són erronis. “Quan dius TDAH deixen de jutjar-te com a pares i de dir que el problema és que el teu fill és un malcriat”, explica una mare que ha bolcat tota la seva frustració en una obra de teatre.

Idees, experiències i reflexions per una setmana de lluita generacional contra l’escalfament global

23/09/2019 - Redacció - El Diari de l'Educació

Arrenca una setmana en la qual els centres educatius s’erigiran en protagonistes en la lluita contra el canvi climàtic i per l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible. Per acompanyar-los, hem fet una selecció d’articles i entrevistes on docents i experts ens han explicat què es pot fer des de les aules per la defensa del medi ambient.

1 2 3 17