Hem passat un any difícil, tots plegats, i ens mereixem acabar-lo bé. Per, això des del Diari de l’Educació us proposem que feu un regal poc convencional. Regaleu una subscripció al diari. Aviat farà set anys que vam començar aquest camí amb tots vosaltres, durant els quals hem assolit uns bons nivells d’audiència, però una xifra de subscriptors modesta. En les darreres setmanes s’ha vist incrementada, gràcies a la campanya que vam començar amb motiu del llançament de la Revista ED #5, i això ens omple d’alegria. Dit en xifres: érem uns 300, i ara som uns 350. No està pas malament… però necessitem ser molts més per seguir avançant i poder-vos oferir la qualitat i quantitat d’anàlisi i d’informació que ens demandeu.
I què representa regalar una subscripció? Doncs diverses coses. La primera -i per nosaltres més important-, és que amb cada nou subscriptor aquest projecte guanya una mica més de força. La segona és que aquest nou subscriptor o subscriptora rebrà un val per valor de 40€ que podrà gastar al llarg de l’any en qualsevol llibre (o llibres) de l’editorial Octaedro.
I la tercera, segurament la més bonica per embolicar, és que el subscriptor/a rebrà a casa seva l’exemplar de la revista ED, Paraules que fan pensar, que alguns ja coneixeu i que està rebent un munt de felicitacions (gràcies!). Amb enquadernació de llibre i 124 pàgines, aquesta revista acull tants articles com lletres té l’abecedari, escrits per autors de prestigi. Són 25 paraules per repensar el món: començant per ‘Aprendre’ (Neus Sanmartí) fins a arribar a ‘Zygmunt Bauman’ (Jaume Cela), passant per ‘bé’, ‘ciutat’, ‘dona’, ‘èxode’, ‘famílies’, ‘gaokao’, ‘holocaust’, ‘igualtat’, ‘justícia’, ‘karoshi’, ‘linx’, ‘Malala’, ‘nobels’, ‘oportunitat’, ‘plàstics’, ‘qualitat’, ‘robot’, ‘stop feixisme’, ‘transformació’, ‘ubuntu’, ‘virus’, ‘whatsapp’ i ‘xarxes’. Una revista de pensament crític. De reflexions per compartir.
La Fundació Periodisme Plural
La Fundació Periodisme Plural és l’única entitat sense ànim de lucre a Catalunya que té com a objectiu l’exercici del periodisme. Ha estat declarada d’interès social perquè el periodisme independent, lliure i crític representa un dret essencial de la ciutadania. La Fundació entén l’educació, la sanitat, el treball i l’habitatge dignes com a drets fonamentals; la solidaritat com a justícia social, i la regeneració, com a exigència democràtica.
Tots els mitjans de la Fundació Periodisme Plural aspiren a ser una plaça pública on s’escoltin les veus que sorgeixen de la societat, amb la voluntat de recuperar, junts, els projectes col·lectius de progrés. Amb aquesta voluntat la Fundació ha creat mitjans com Catalunya Plural (2012), El Diari de l’Educació (2014), El Diari del Treball (2015), El Diari de la Sanitat, El Diario de la Educación (2016) o la Revista XQ (2017).
La pandèmia i totes les conseqüències que se’n deriven donen sentit, ara més que mai, al projecte que la Fundació Periodisme Plural. La crisi de la covid hauria de servir per reivindicar la importància de la solidaritat, la sanitat pública, l’educació inclusiva i la dignitat en el treball. La Fundació Periodisme Plural ja apostava des dels seus inicis per aquests valors, pels drets essencials, abans de la pandèmia.
Tots els diaris de la Fundació parteixen de la convicció que el periodisme també és un servei a la societat, i que té la responsabilitat cívica de contribuir a la defensa dels drets essencials. Començant pel dret a la informació. En aquests moments, tots els mitjans de comunicació afronten la paradoxa de tenir millores en l’audiència i, al mateix temps, situacions econòmiques molt fràgils. Els mitjans de la Fundació Periodisme Plural no som una excepció, però tenen més sentit que mai.
La comunitat educativa, la comunitat sanitària, la comunitat sindical, les entitats i les persones que defensen drets fonamentals han trobat en els diaris de la Fundació informació i opinió de qualitat. Les persones que formen part del Patronat representen aquesta voluntat. Són les següents: Xavier Atance, Magda Bandera, JJ Caballero Gil, Andreu Claret, Ignacio Escolar, Emili Ferré, Joao França, Mariano Guindal, José Ramon González Cabezas, José Martí Gómez, Andeu Missé, Jordi Mumbrú, Juan León, Josep Carles Rius, Maravillas Rojo, José Sanclemente, Lali Sandiumenge, Víctor Saura, Gemma Sendra, Marina Subirats, Aina Tarabini, Rut Vilar, Jaume Vilarrasa i Cesca Zapater.