La justícia anglesa ha obligat a una família a pagar 630 lliures de multa per haver-se emportat els seus tres fills de vacances a Grècia aquest octubre passat, en plena època escolar. La sentència ha aixecat polseguera a Anglaterra: els pares es queixen que per motius laborals no podien fer una escapada familiar en cap altre moment, i denuncien que els qui han establert la normativa sobre absències dels alumnes “no viuen al món real”, segons ha informat el diari The Guardian.
A Anglaterra, la decisió d’autoritzar l’absència d’un estudiant durant les classes l’ha de prendre la pròpia escola, no l’Ajuntament o cap altre Administració, i en aquest cas no ho va fer. La potestat recau en els directors i només en “circumstàncies excepcionals” ho han de permetre. Tanmateix, la mare condemnada lamentava que “hi ha milers i milers de persones arreu del país que ara mateix no es poden permetre demanar vacances coindint amb les escoles”.
Al pas de la polèmica hi ha sortit també un portaveu del departament d’Educació, que ha declarat: “La baixa assistència a l’escola pot comportar efectes molt perjudicials; els infants que hi assisteixen regularment tenen quatre vegades més probabilitats d’assolir l’excel·lència que els que regularmen se n’abstenen”, i ha carregat contra els pares que ho relativitzen.