Una nova plataforma procura aglutinar el professorat per actuar i mobilitzar-se conjuntament. L’Assemblea de Docents, que agrupa tant representants sindicals com docents que hi participen de forma independent, es va posar en marxa el passat octubre i ara ja prepara la convocatòria d’una manifestació unitària del sector educatiu per al proper 29 de març.
La iniciativa sorgeix per donar continuïtat a la massiva resposta que va tenir la convocatòria de vaga del sector educatiu del passat 24 d’octubre. Al cap de pocs dies la mesa sindical, formada per USTEC, CCOO, UGT i CGT, va convocar una assemblea a la que van assistir prop de 200 docents. Actualment la coordinació de l’assemblea recau en una comissió mixta de la que formen part els sindicats i també altres docents que s’organitzen en altres espais assemblearis.
“La iniciativa sorgeix sobretot per un contagi de l’Assemblea de Docents de Balears i recuperant l’esperit de les assemblees de docents dels anys 80 a Barcelona”, explica Ismael Mengual, professor de secundària. La primera actuació de l’assemblea va ser fer arribar una enquesta al professorat sobre com continuar la mobilització a partr de les propostes sorgides a l’assemblea.
En tres mesos, han recollit més de 5000 respostes de docents d’arreu del territori. Els resultats mostren un professorat menys predisposat a les vagues que a altres accions de desobediència, com el boicot a les proves de competències bàsiques o les actes d’avaluació. La proposta amb més suport és la de participar en mobilitzacions unitàries contra les retallades.
En aquest sentit es prepara la mobilització del 29 de març, amb tres reivindicacions bàsiques: El rebuig a la LOMCE, la LEC i les retallades, l’exigència de tenir substituts des del pirimer dia que cobrin el 100% del sou que els hi correspondria, i la resistència al tancament de línies a les escoles.