L’Ajuntament de Barcelona mantindrà la majoria d’educadores que treballen a les tres escoles bressol que al setembre tornaran a quedar sota gestió pública. Es tracta de 31 mestres, tutores i directores i 15 treballadores eventuals de les escoles bressols municipals Caspolino, Enxaneta i Els Patufets de Navas, tres centres que van estar sota gestió externalitzada durant l’anterior mandat i que aquest juliol acaben la concessió.
“És un avenç en la remunicipalització i en la construcció d’una xarxa d’escoles bressol públiques”, ha valorat el comissionat d’Educació de Barcelona, Miquel Àngel Essomba, que en una roda de premsa acompanyat dels sindicats CCOO i UGT ha explicat els detalls de la subrogació del contracte de les educadores per part del consistori. Les educadores amb contracte fix es quedaran a les escoles bressol fins que les seves places surtin a concurs públic. Llavors hauran de passar un procés de selecció público com qualsevol altre funcionari municipal.
Aquesta solució, segons Essomba, està en sintonia amb la voluntat de les treballadores i també de les famílies, que reclamaven que es donés continuïtat al projecte educatiu. Entre les tres escoles bressol sumen més de 200 nens i nenes escolaritzats.
A Barcelona hi ha actualment 97 escoles bressol públiques, que donen cobertura a 8.100 infants. Amb l’entrada del nou Govern, la intenció és obrir-ne 9 més (847 places), després que Xavier Trias optés durant tot el seu mandat per no crear cap nova llar d’infants, i externalitzar les que estaven en marxa, precisament les tres –Caspolino, Enxaneta i Els Patufets– que ara tornaran a ser de gestió pública.