“El Diari de l’Educació compleix nou anys. Vam néixer el gener del 2014. Hem viscut aquest temps junts. Docents i periodistes”. Amb aquestes paraules comença l’editorial de la nova Revista ED que ha començat a distribuir-se el gener del 2023 a subscriptors i subscriptores, i que té com a títol ‘Experiències per compartir’.
“Entenem El Diari de l’Educació com un compromís compartit amb vosaltres, els i les mestres, els i les professores, els i les educadores, els i les especialistes dels diferents serveis educatius. Vam néixer per estar al vostre servei. Per intentar contribuir a una tasca tan essencial com la vostra”, incideix l’editorial.
La Revista ED recull alguns dels articles que s’han publicat al diari en l’últim any, com ara entrevistes, opinions, reportatges i consells al servei de la comunitat educativa. Hi ha propostes literàries, artístiques, audiovisuals, ecològiques, saludables, digitals, diverses i transformadores repartides en capítols centrats en Consells que neixen de la pràctica, Veus per escoltar el futur, Eines amb vocació docent, Pel·lícules molt més enllà de les aules, Llums contra les ombres de les pantalles i una dotzena d’articles de professionals de l’ensenyament.
Per rebre la Revista ED us podeu subscriure al Diari de l’Educació per 60 euros a l’any. També hi ha la possibilitat de regalar-la a una altra persona. En tots dos casos, inclou un descompte de 30 euros en llibres de l’editorial Octaedro.
La Fundació Periodisme Plural
La Fundació Periodisme Plural és l’única entitat sense ànim de lucre a Catalunya que té com a objectiu l’exercici del periodisme. Ha estat declarada d’interès social perquè el periodisme independent, lliure i crític representa un dret essencial de la ciutadania. La Fundació entén l’educació, la sanitat, el treball i l’habitatge dignes com a drets fonamentals; la solidaritat com a justícia social, i la regeneració, com a exigència democràtica.
Tots els mitjans de la Fundació Periodisme Plural aspiren a ser una plaça pública on s’escoltin les veus que sorgeixen de la societat, amb la voluntat de recuperar, conjuntament, els projectes col·lectius de progrés. Amb aquesta voluntat la Fundació ha creat mitjans com Catalunya Plural (2012), El Diari de l’Educació (2014), El Diari del Treball (2015), El Diari de la Sanitat, El Diario de la Educación (2016) o la Revista XQ (2017).
Tots els diaris de la Fundació parteixen de la convicció que el periodisme també és un servei a la societat, i que té la responsabilitat cívica de contribuir a la defensa dels drets essencials. Començant pel dret a la informació. En aquests moments, tots els mitjans de comunicació afronten la paradoxa de tenir millores en l’audiència i, al mateix temps, situacions econòmiques molt fràgils. Els mitjans de la Fundació Periodisme Plural no som una excepció, però tenen més sentit que mai.