Dijous vinent 11 de febrer, la Universitat de Barcelona us convida a assistir virtualment a diferents activitats, taules rodones i vídeos dirigits a diferents sectors d’edat. La contribució de les dones científiques ha sigut moltes vegades invisibilitzada, i això fa que les nenes i noies no tinguis referents femenins dins del món científic i de la investigació en qui emmirallar-se.
La vida d’una científica és apassionant; no sempre és fàcil, però sempre està plena de reptes i és molt estimulant. Les activitats que podeu trobar a la pàgina de la UB cobreixen diferents nivells d’edat: professores amb experiència que poden fer de mentores d’altres dones científiques, investigadores que han fet part de la seva carrera en laboratoris internacionals, estudiants de doctorat amb molta il·lusió per contribuir a millorar el món aportant nous avenços en tots els àmbits de la recerca científica.
Mons inexplorats, hipòtesis agosarades, descobriments rellevants per al futur de la nostra vida en aquest planeta, tot això forma part de la ciència i les dones hi contribuïm, amb esforç, coneixement, impuls i energia. Saben les estudiants de secundària que la carrera científica té moltes dones que s’hi dediquen? Que molts dels avenços científics del segle passat tenen protagonistes no masculins? La carrera científica no té gènere. En els enllaços hi podreu trobar informació de primera mà, i una eina de debat per a comentar o informar a l’aula.
Vull ser científica: nenes i dones a la ciència
http://www.ub.edu/laubdivulga/11f/vullsercientifica.html
Com a acte principal, investigadores en diversos punts de la seva carrera científica reflexionaran sobre la seva experiència personal com a dones científiques, en una taula rodona en la què també es donarà veu a nenes i estudiants que tenen curiositat per descobrir el món de la recerca científica i tecnològica.
De nenes a científiques
http://www.ub.edu/laubdivulga/11f/denenesacientifiques.html
Per l’alumnat de primària, s’han realitzat un vídeo dirigit a la motivació i l’emmirallament, on científiques parlen dels somnis que tenien quan eren petites i de com, al fer-se grans, han vist que la ciència és el camí de la seva vida, on poden assolir les seves expectatives.
Aquest projecte està coordinat pel Vicerectorat d’Igualtat i Gènere, i la Unitat de Cultura Científica i Innovació, i compta amb el suport dels Vicerectorats de Recerca; d’Emprenedoria, Innovació i Transferència; de Doctorat i Personal Investigador en Formació, i la Delegada del Rector per a la Divulgació de la Universitat de Barcelona.