La pel·lícula Sala de profesores inspirarà un col·loqui sobre les complexitats de l’educació, el pròxim dimecres dia 6 als Cinemes Can Castellet de Sant Boi. Es tracta de la segona sessió de El cicle de l’educació: Cinema i debats per créixer junts.
El cicle es va iniciar el passat divendres, 1 de març, amb la celebració dels deu anys del Diari de l’Educació. El cicle és fruit de la col·laboració de la Fundació Periodisme Plural amb els Cinemes Girona de Barcelona i els Cinemes Can Castellet, de Sant Boi. En aquesta primera sessió es va projectar la pel·lícula El mestre que va prometre el mar.
La sessió als cinemes Can Castellet (Carrer Jaume I, 32, Sant Boi de Llobregat), el pròxim dimecres dia 6, començarà a les 18.30 i una vegada acabada la pel·lícula se celebrarà un debat sobre els reptes educatius i socials que planteja la pel·lícula. Ana Basanta, directora del Diari de l’Educació, moderarà el col·loqui en el qual hi participaran professores i professors en exercici a centres del Baix. També intervindrà el mestre Jaume Cela, expert en cinema i referent educatiu.
L’entrada és gratuïta per a subscriptors/res del diari, prèvia reserva a través del correu redaccio@diarieducacio.cat . La resta pot comprar l’entrada a https://www.cinemescancastellet.com/sala-de-profesores.
D’aquest film n’han parlat col·laboradors habituals al Diari de l’Educació, com Jaume Cela, qui ha destacat: “Dirigida per Ílker Çatak i interpretada en el seu paper principal per Leonie Benesch, ens presenta una professora idealista, per dir-ho d’alguna manera, que es preocupa pels seus estudiants i un dia descobreix uns petits robatoris que destaroten la pau escolar. Les primeres mirades s’adrecen cap a un nen alemany, però de pares de fora, i els mètodes que fan servir l’equip de mestres perquè reconegui la seva culpa no acaben de convèncer la Carla Nowak, aquest és el nom de la professora”.
També el doctor Jordi Ojeda s’ha referit a la pel·lícula, tot remarcant que “mostra l’esdevenir del dia a dia d’un centre de secundària, i com la comunitat educativa gestiona les diferents situacions que sorgeixen davant d’una crisi que es va engrandint progressivament”.
El cicle de l’educació: Cinema i debats per créixer junts s’emmarca vol posar en marxa una programació estable de sessions dedicades al potencial pedagògic i transformador del cinema. La voluntat de la iniciativa és alternar pel·lícules clàssiques, com Los 400 golpes de François Truffaut (1959) o La lengua de las mariposas, de José Luis Cuerda (1999) amb films d’estrena, com les que protagonitzen les dues primeres sessions. Es tracta de projectar pel·lícules que ens motivin per fer, després, uns debats sobre els reptes i valors de l’educació.