El passat 8 d’abril es va celebrar la 1a Mostra d’Arts Escèniques al Teatre Tívoli de Barcelona. Aquesta ha comptat amb la participació de més de 150 alumnes de cicles formatius dedicats a les arts escèniques. Hi ha hagut representació dels cicles d’Animació en Circ, Tècniques de Dansa Urbana, Tècniques de Direcció Coral i Tècniques d’Actuació Teatral.
La jornada va aplegar actors i ballarins que són alumnes de diversos centres d’arts escèniques d’arreu de Catalunya, i que han dut a terme diferents espectacles de teatre, circ, dansa i direcció coral treballats durant el curs. Els centres participants van ser: IEA Oriol Martorell, Institut El Castell, Institut Eugeni d’Ors, ITAEB, Institut de Celrà, Institut Lluís de Peguera, MAB Dance Center, Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel i StarDanceStudio.
El públic assistent a la mostra va ser de més de 800 alumnes d’una vintena d’instituts de 4t d’ESO, cicles formatius i batxillerat. Un dels objectius de la jornada és poder mostrar als alumnes aquests cicles com a possible via d’estudis.
La consellera d’Educació i Formació Professional, Esther Niubó, que va inaugurar l’acte va remarcar: “Avui podem dir, amb orgull, que aquest projecte és una realitat consolidada: actualment hi ha més de 500 alumnes cursant aquests estudis a 21 centres d’arreu de Catalunya, tant públics com privats. I amb previsió de créixer en 5 centres més el curs vinent”.
Els cicles formatius d’arts escèniques ofereixen formació professional en àmbits com el circ, el teatre i la música, i capaciten per a l’exercici d’una professió concreta. S’hi treballen les tècniques, la sensibilitat artística, la cultura escènica i musical, la creativitat i la capacitació per a la incorporació al món laboral amb autonomia.
En aquest sentit, la consellera d’Educació i Formació Professional va destacar que “aquesta mostra és la connexió perfecta entre tres dimensions, l’art, la cultura i l’educació, que es donen la mà per oferir a la ciutadania una visió clara: a Catalunya, l’ensenyament artístic no és un luxe perifèric, sinó una part essencial del nostre sistema educatiu”.