Saber el que comprem, com és el seu procés de producció i si aquest s’adequa i compleix els nostres ideals, oferint uns criteris de benestar animal, eficiència econòmica, social i ambiental del territori, és clau per fer un consum sostenible i ètic en el nostre dia a dia.nnL’Experiència #APROP de Llet Nostra, la llet de cooperatives catalanes, ofereix una visita guiada a una granja, propietat de la Diputació de Girona i gestionada per l’IRTA – Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries -, amb els millors estàndards de qualitat, per presentar com la producció agroalimentària té un alt vincle amb el territori i donar a conèixer tot el que hi ha darrere d’un got de llet.nnTal com explica el president de Llet Nostra i ramader, Jordi Riembau, “amb aquesta experiència volem donar a conèixer la important aportació dels ramaders i, en extensió, del sector primari a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del territori. Els pagesos fem molt més que l’aliment per a tota la població”. La producció de llet és una activitat que interactua amb el seu entorn formant part directament de l’ecosistema territorial.nnn
n
Sensibilitzar i educar per a la sostenibilitat
nLa visita consisteix en un recorregut guiat per descobrir l’EVAM – Estació de Vacum de Monells – al Baix Empordà i un tast de productes Llet Nostra al Centre de Coneixement i Innovació de la Llet (CCILLET), situat dins de la instal·lació. L’objectiu és que el visitant conegui qui fa possible la producció de la llet, així com els seus condicionants, el clima, l’economia circular, la sostenibilitat, entre d’altres.nnA més, també s’explica la tasca que desenvolupa l’IRTA, que tal com exposa el representant institucional de l’IRTA a Girona, Joan Tibau, “donem a conèixer com, mitjançant la nostra recerca, contribuïm al desenvolupament del sector ramader del país i fem que la producció de les explotacions, tant petites com mitjanes, es facin sota criteris de benestar animal, eficiència econòmica i sostenibilitat”.