Close Menu
El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació

    EL més llegit

    Tinc dos anys i estic cansat

    Aina Cabau Vallverdú

    Cabòries d’un substitut inestable

    Víctor Saura

    Com cuidem els mestres?

    Joan M. Girona

    D’etiquetes i diagnòstics  

    Ferran Casadó i Anna Escobar

    L’evidència científica no arriba a un consens sobre els efectes de les pantalles en la salut mental dels infants i adolescents

    Ares Biescas (Verificat)
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació
    COL·LABORA
    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs
    El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació
    Inici » Educació posa en marxa un procés participatiu sobre el temps del migdia

    Actualitat
    Educació posa en marxa un procés participatiu sobre el temps del migdia

    Redaccióabril 29, 20194 Mins Read
    Twitter Bluesky Facebook LinkedIn Telegram WhatsApp Email Copy Link
    Segueix-nos
    X (Twitter) Instagram LinkedIn Telegram Facebook RSS
    El conseller Bargalló, en un menjador escolar durant una visita a un centre de El Catllar (Tarragona)
    Share
    Twitter Bluesky Facebook LinkedIn Telegram WhatsApp Email Copy Link

    Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
    Clica aquí i ajuda'ns!

     

    La Generalitat posarà en marxa el proper mes de maig un procés participatiu de l’espai de menjador escolar, Construïm junts l’espai de migdia, amb l’objectiu de definir com ha de ser l’espai de migdia en els centres educatius a través del màxim consens entre tots els agents implicats. Actualment uns 400.000 alumnes catalans mengen diàriament als aproximadament 2.000 menjadors escolars que hi ha a Catalunya. Segons informa el Departament d’Educació en un comunicat, el director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Ramon Simon, i la sub-directora general de Qualitat Democràtica, Laura Suñé, han ofert aquest matí una sessió informativa sobre el debat a la seu del Departament d’Educació.

    El debat, que girarà entorn a tres eixos temàtics proposats, que són l’espai de migdia en el projecte educatiu de centre, l’alimentació i la qualitat del servei, s’estructura en dues fases. La primera, que anirà de maig a juliol, està adreçada a tota la ciutadania, especialment a les persones, associacions i entitats vinculades al sector. S’hi podrà participar a través de sessions presencials arreu del territori, sessions autogestionades i de manera online a través del portal.

    Pel que fa a la segona fase, que anirà de setembre a octubre, s’hi sumaran els infants i joves dels centres educatius i dels òrgans participatius formats per infants. Es fa amb posterioritat perquè el calendari del procés participatiu s’ha adequat al del curs escolar i d’aquesta manera per facilitar-ne la seva participació. S’hi podrà participar mitjançant sessions autogestionades i de manera online a través del portal. Les aportacions on-line es podran fer al llarg de tot el procés.

    Eixos temàtics del debat

    En relació al primer eix, l’espai de migdia en el projecte educatiu de centre, es vol abordar l’espai de migdia com a espai d’aprenentatge i de desenvolupament integral dels infants, joves i la resta d’agents que participen directa o indirectament d’aquest temps educatiu. Es parteix de la base que el temps de migdia és un temps educatiu i d’aprenentatge vinculat directament amb el projecte educatiu del centre. Per tant, el temps de migdia ha de ser també un espai d’aprenentatge i d’interacció social entre els infants i joves, així com també entre les persones que dinamitzen aquest temps i els agents que hi participen de diverses maneres.

    A través del segon eix, l’alimentació a l’espai de migdia, es volen plantejar quines garanties alimentàries han de complir els menjadors escolars i com es pot garantir un àpat diari de qualitat, així com també valorar la procedència i tipologia d’aliments que es preveuen prioritzar als menjadors escolars d’acord amb les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. També és l’eix en el qual es tractarà sobre quin tipus de producte es vol al menjador, de quina procedència i quin tipus d’alimentació es proposa als centres educatius.

    Finalment, el tercer eix, sobre la qualitat del servei de l’espai migdia, el Departament d’Educació parteix de què el servei de menjador escolar ha d’estar connectat amb la visió educativa. Per això, l’eix del servei contempla la qualitat del propi servei i de les diverses activitats de temps de migdia, inclosos els menjadors escolars. Per qualitat s’hi engloba tot allò que fa referència a les tasques dels professionals i de les persones implicades en el servei dels menjadors escolars i del temps de migdia, així com també tot allò que fa referència a l’espai físic –com ha de ser, en quines condicions-.

    Conclusions al debat

    Pel que fa a les aportacions que realitzin els diferents agents implicats, al juliol es presentaran els resultats de les primeres aportacions al debat, coincidint amb la finalització de la primera fase, que inclourà les aportacions de les persones, associacions i entitats vinculades al sector. A la tardor, un cop finalitzada la segona fase del debat, es donaran a conèixer les conclusions finals, que contindran també les aportacions dels infants i joves.

    Més informació del debat i de com participar-hi al següent enllaç: https://participa.gencat.cat/processes/menjadors-escolars

    Si t'agrada aquest article, dóna'ns suport amb una donació.



    menjadors escolars
    Share. Twitter Bluesky LinkedIn Facebook WhatsApp Telegram Email Copy Link
    Previous Article
    Opinió
    Apunts sobre feminisme des de l’educació de persones adultes
    Next Article
    Entrevista
    “La concertada no s’ha de preocupar si actúa amb corresponsabilitat”
    Redacció
    • X (Twitter)

    Related Posts

    Actualitat
    Les claus per reduir l’abandonament escolar prematur a Barcelona

    juny 23, 2025

    Actualitat
    La mentoria a secundària com a eina per lluitar contra l’abandonament escolar

    maig 21, 2025

    Actualitat
    Fundesplai supera les 110.000 places aquest estiu i augmenta un 10% les beques

    maig 7, 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    SIGNA

    Per un debat educatiu responsable i respectuós.

    MÉS INFORMACIÓ

    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs
    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs

    Vols rebre el butlletí setmanal del Diari de l’Educació?

    QUI SOM?

    Fundació Periodisme Plural

    ISSN 2339 - 9619

    ON SOM?

    Carrer Bailén 5, principal.
    08010, Barcelona

    El Diari de l'Educació

    CONTACTA'NS

    Ana Basanta
     
    abasanta@periodismeplural.cat
    redaccio@diarieducacio.cat
    publicitat@periodismeplural.cat
     
    Telèfon:
    932 311 247

    CONNECTA

    X (Twitter) Instagram Facebook RSS

    AMB EL SUPORT DE

    • Qui som?
    • Consell assessor
    • Catalunya Plural
    • Fundació Periodisme Plural
    • El Diari de la Sanitat
    • El Diari del Treball
    • Qui som?
    • Consell assessor
    • Catalunya Plural
    • Fundació Periodisme Plural
    • El Diari de la Sanitat
    • El Diari del Treball

    El Diari de l’Educació, 2025

    • Avís legal i política de privacitat
    • Avís legal i política de privacitat

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar consentimiento

    Per a oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com les cookies per a emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. El consentiment d'aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com el comportament de navegació o les identificacions úniques en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament unes certes característiques i funcions.

    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic explícitament sol·licitat per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
    Preferencias
    El almacenamiento o acceso técnico es necesario para la finalidad legítima de almacenar preferencias no solicitadas por el abonado o usuario.
    Estadístiques
    L'emmagatzematge o accés tècnic que és utilitzat exclusivament amb finalitats estadístics. El almacenamiento o acceso técnico que se utiliza exclusivamente con fines estadísticos anónimos. Sin un requerimiento, el cumplimiento voluntario por parte de tu proveedor de servicios de Internet, o los registros adicionales de un tercero, la información almacenada o recuperada sólo para este propósito no se puede utilizar para identificarte.
    Marketing
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a crear perfils d'usuari per a enviar publicitat, o per a rastrejar a l'usuari en una web o en diverses web amb finalitats de màrqueting similars.
    Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    {title} {title} {title}