Close Menu
El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació

    EL més llegit

    Tinc dos anys i estic cansat

    Aina Cabau Vallverdú

    Cabòries d’un substitut inestable

    Víctor Saura

    Com cuidem els mestres?

    Joan M. Girona

    D’etiquetes i diagnòstics  

    Ferran Casadó i Anna Escobar

    L’evidència científica no arriba a un consens sobre els efectes de les pantalles en la salut mental dels infants i adolescents

    Ares Biescas (Verificat)
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació
    COL·LABORA
    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs
    El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació
    Inici » El Diari de l’Educació renova i amplia el seu consell assessor

    Actualitat
    El Diari de l’Educació renova i amplia el seu consell assessor

    Víctor Sauraabril 2, 20194 Mins Read
    Twitter Bluesky Facebook LinkedIn Telegram WhatsApp Email Copy Link
    Segueix-nos
    X (Twitter) Instagram LinkedIn Telegram Facebook RSS
    Share
    Twitter Bluesky Facebook LinkedIn Telegram WhatsApp Email Copy Link

    Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
    Clica aquí i ajuda'ns!

    Un dels propòsits del cinquè aniversari del Diari de l’Educació ha estat renovar i ampliar la composició del consell assessor, una assignatura que arrossegàvem des de fa temps ja que feia alguns anys que no es convocava al consell assessor. La composició del nou consell sorgeix d’un procés de reflexió interna, en el qual han participat tant la redacció del diari com membres del patronat de la Fundació Periodisme Plural, l’objectiu de la qual ha estat corregir alguns dèficits en la composició del primer consell (creat el desembre de 2013, abans de la sortida del diari) i reafirmar la voluntat de posar aquesta publicació al servei de tota la comunitat educativa catalana, en les seves múltiples expressions i sensibilitats. Sempre hem dit que aquest diari només té sentit si tothom se’l sent seu, com a punt de trobada per al debat, la reflexió i l’intercanvi d’experiències i coneixements.

    El resultat ha estat una llista de 28 noms (14 dones i 14 homes), als quals demanem que, amb el seu consell i la implicació que les seves ocupacions professionals els permetin, ajudin a la redacció a la consolidació i creixement del diari. Jaume Carbonell serà a partir d’ara el president del consell, a petició de la redacció i del seu director. Des del primer dia, el suport de Carbonell al projecte ha estat fonamental, no només pel que fa a les seves aportacions escrites (en forma de reportatges o articles d’opinió), sinó perquè, gràcies al seu prestigi i llarga trajectòria a Cuadernos de Pedagogía, ha atret molts col·laboradors i facilitat molts contactes amb fonts d’informació. Com a president del consell assessor serà la persona clau a l’hora de dinamitzar-lo i de vehicular les seves propostes a la redacció.

    Del consell anterior es mantenen aquells membres que durant aquests cinc anys han mostrat un major grau d’implicació, a la vegada que es dóna entrada a persones que no en formaven part, però que també durant aquests anys ens han ajudat a créixer i millorar el projecte de forma desinteressada. A totes elles se les convida per la seva trajectòria personal, però també per l’entitat social que representen. Podem dir amb satisfacció que tothom a qui se li ha proposat incorporar-se al consell ha acceptat la invitació.

    En el primer consell hi havia representades Rosa Sensat, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Bofill. A aquestes tres entitats hi afegim ara l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, la FaPaC, la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, la Fundació Ferrer i Guàrdia, la Fundació Pere Tarrés, Fundesplai i la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva.

    Hem incorporat també docents que han estat a l’administració, docents que han estat a la concertada, i docents que han estat tota la vida a la pública. La mirada de cadascun d’ells ens ha d’ajudar a enriquir els continguts que us oferim. Abans teníem només dues universitats representades i ara n’hi ha quatre; una sola sensibilitat sindical representada i ara n’hi ha dues; en l’anterior consell ens vam oblidar del lleure, de la formació professional i de les famílies, i ara ja hi són. També comptem amb la mirada del món municipal. I hem buscat la paritat, però també que el consell tingués un cert equilibri generacional i, en el cas dels docents, que recollís les diverses etapes educatives. I també ens ha semblat molt interessant comptar amb l’experiència i el know how editorial de dos referents del sector educatiu com són Octaedro i Graó, així com de dos periodistes especialitzats en educació, un dels quals, el Pau Rodríguez, ens fa una gran il·lusió que hi sigui perquè va comandar aquest vaixell durant els seus primers quatre anys de vida, i des d’aleshores sempre que se li ha demanat ha donat un cop de mà.

    Amb tot, és possible que en aquest procés de reflexió interna ens hagi passat per alt alguna qüestió. Dijous 11 d’abril el nou consell assessor celebrarà la primera reunió. Un dels temes que posarem sobre la taula serà precisament si encara cal corregir algun oblit clamorós amb la incorporació d’una o dues persones més al consell. Un segon tema a tractar serà l’acte de celebració de l’aniversari, que serà el dilluns 6 de maig a la tarda. Reserveu-vos la data! Aviat tindreu més informació.

    Si t'agrada aquest article, dóna'ns suport amb una donació.



    5 anys del diari
    Share. Twitter Bluesky LinkedIn Facebook WhatsApp Telegram Email Copy Link
    Previous Article
    Opinió
    Les paraules creen realitats
    Next Article
    Opinió
    La importància del mètode
    Víctor Saura
    • X (Twitter)

    Periodista i professor de secundària. Exdirector del Diari de l'Educació i secretari de la Fundació Periodisme Plural. Autor de 'Aquest confús i desigual món explicat als joves' (Octaedro)

    Related Posts

    Actualitat
    Comença el curs escolar 2024-25 amb 1,6 milions d’alumnes i més de 82.000 docents

    setembre 6, 2024

    Entrevista
    Miquel Àngel Alegre: “Les trajectòries educatives no poden solucionar-se només des de l’escola, calen polítiques educatives en sentit ampli”

    juliol 11, 2024

    Opinió
    El compromís del moviment feminista amb la coeducació: Primera Escola d’Estiu d’USTEC-STEs (IAC)

    juliol 10, 2024
    Leave A Reply Cancel Reply

    SIGNA

    Per un debat educatiu responsable i respectuós.

    MÉS INFORMACIÓ

    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs
    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs

    Vols rebre el butlletí setmanal del Diari de l’Educació?

    QUI SOM?

    Fundació Periodisme Plural

    ISSN 2339 - 9619

    ON SOM?

    Carrer Bailén 5, principal.
    08010, Barcelona

    El Diari de l'Educació

    CONTACTA'NS

    Ana Basanta
     
    abasanta@periodismeplural.cat
    redaccio@diarieducacio.cat
    publicitat@periodismeplural.cat
     
    Telèfon:
    932 311 247

    CONNECTA

    X (Twitter) Instagram Facebook RSS

    AMB EL SUPORT DE

    • Qui som?
    • Consell assessor
    • Catalunya Plural
    • Fundació Periodisme Plural
    • El Diari de la Sanitat
    • El Diari del Treball
    • Qui som?
    • Consell assessor
    • Catalunya Plural
    • Fundació Periodisme Plural
    • El Diari de la Sanitat
    • El Diari del Treball

    El Diari de l’Educació, 2025

    • Avís legal i política de privacitat
    • Avís legal i política de privacitat

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar consentimiento

    Per a oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com les cookies per a emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. El consentiment d'aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com el comportament de navegació o les identificacions úniques en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament unes certes característiques i funcions.

    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic explícitament sol·licitat per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
    Preferencias
    El almacenamiento o acceso técnico es necesario para la finalidad legítima de almacenar preferencias no solicitadas por el abonado o usuario.
    Estadístiques
    L'emmagatzematge o accés tècnic que és utilitzat exclusivament amb finalitats estadístics. El almacenamiento o acceso técnico que se utiliza exclusivamente con fines estadísticos anónimos. Sin un requerimiento, el cumplimiento voluntario por parte de tu proveedor de servicios de Internet, o los registros adicionales de un tercero, la información almacenada o recuperada sólo para este propósito no se puede utilizar para identificarte.
    Marketing
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a crear perfils d'usuari per a enviar publicitat, o per a rastrejar a l'usuari en una web o en diverses web amb finalitats de màrqueting similars.
    Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    {title} {title} {title}