Aquesta és una ressenya que l’equip de Senderi hauríem hagut de fer a primers de març, quan vam visitar i dinar en aquest restaurant de l’Hospitalet inclòs a la guia dels 50 millors de la comarca del Baix Llobregat. Però la pandèmia del Covid19 va escapçar, entre tantes coses, la possibilitat de menjar i d’assaborir amb tranquil·litat la cuina de qualitat feta fora de casa, i vam creure que no era bon moment per fer difusió de la nostra experiència gastronòmica ni de recomanar amb tot el convenciment que, a més de menjar bé, fer-ho a El Repartidor tenia un gran valor afegit.
Us ho recomanem ara, i també us recomanem que abans o després d’anar-hi visiteu el seu web perquè veureu d’una manera molt clara què més hi ha al darrere d’una cuina feta amb productes de temporada, de proximitat i qualitat i descobrireu que és molt més que un bon restaurant.
El Repartidor està ubicat en un antic i singular edifici de Correus, en una tranquil·la i cèntrica plaça de la ciutat de la qual en pren el nom, i ja des de l’entrada, amb il·lustracions de Perico Pastor, mostra un estil modern, acollidor, lluminós i amb una decoració a to amb un tipus d’establiments de restauració on no només s’ofereix qualitat en la cuina sinó que també es pretén una estada agradable. Les dimensions del local i la seva compartimentació en dos espais faciliten que el nombre de persones permeti la confortabilitat i que el soroll sigui raonable.
A El Repartidor s’hi pot esmorzar i dinar de dilluns a divendres, sopar els divendres al vespre i també acordar àpats per grups en d’altres moments i dies de la setmana. La seva oferta està centrada en menús diaris fets amb productes de temporada i proximitat. Nosaltres, per exemple, vam menjar unes carxofes tallades molt primes i fregides que quan hi pensem encara ens sembla que les assaborim. El cost és molt assequible i el menú té una relació qualitat-preu molt bona. A més, tot plegat es pot acompanyar amb vins que segueixen els mateixos criteris de selecció. Una selecció dins els estàndards del Grup de restauració Tragaluz que col·labora en la formació professional dels nois i noies que participen d’aquesta escola restaurant i amb qui s’ha dissenyat un model formatiu que alterna formació i treball.
És una escola de noves oportunitats, promoguda per la Fundació El Llindar que, com la resta de projectes que ofereix als joves aquesta institució, vol facilitar la seva transició a la vida adulta, el seu retorn a l’àmbit formatiu i la inserció laboral. Ho fa a través d’un procés personalitzat i flexible, amb acompanyament tutorial, que contempla itineraris de diferent durada per a cada noi o noia i que permet treballar el creixement personal, la motivació i l’orientació professionalitzadora. Així doncs, en tres fases diferents, l’alumnat pot assolir coneixements instrumentals, habilitats i pràctiques professionals de cuina i sala, i certificats de professionalitat que facilitaran la seva incorporació al món del treball. També tindrà l’oportunitat de gaudir de beques i en alguns casos assolir contractes de treball en establiments del Grup Tragaluz.
El funcionament i continuïtat d’aquest excel·lent i singular restaurant està vinculat, a més del clients que hi tornarem i als que us hi incorporareu, a la voluntat i l’esforç constant dels seus promotors i d’un equip compromès d’educadors i professionals de la cuina i la restauració.
Però també el reforça la col·laboració de moltes institucions i entitats, principalment de la ciutat i del barri, amb qui s’han establert vincles i compromisos que permeten des de garantir l’accessibilitat dels seus alumnes-treballadors, a organitzar i participar en iniciatives col·lectives.
Per tot això, confirmem i fem nostre el seu eslògan: Una nova manera de menjar. Alimentant el futur dels joves.