Close Menu
El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació

    EL més llegit

    El Consell d’Educació enviarà una queixa a TV3 pel ’30 minuts’ sobre l’escola inclusiva

    Redacció

    Prohibició total del mòbil a l’educació obligatòria a Catalunya

    Ana Basanta

    L’educació en temps de pobresa

    Rosa Cañadell

    La Teoria de l’Embut Educatiu

    Joan Subirats Berengué

    Allau de crítiques al reportatge de TV3 sobre l’escola inclusiva

    Redacció
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació
    COL·LABORA
    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs
    El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació
    Inici » La meva experiència a la selectivitat

    Anàlisi
    La meva experiència a la selectivitat

    Aurora Guerrerojuliol 25, 20244 Mins Read
    Twitter Bluesky Facebook LinkedIn Telegram WhatsApp Email Copy Link
    Segueix-nos
    X (Twitter) Instagram LinkedIn Telegram Facebook RSS
    | GettyImages
    Share
    Twitter Bluesky Facebook LinkedIn Telegram WhatsApp Email Copy Link

    Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
    Clica aquí i ajuda'ns!

    El camí cap a la selectivitat comença molt abans del dia dels exàmens. El veritable treball es desenvolupa durant el darrer any de batxillerat, on els alumnes ens enfrontem a una càrrega acadèmica considerable, a més de la pressió d’obtenir bones qualificacions per assegurar una plaça a la universitat desitjada. Les llargues hores d’estudi durant les tardes i els caps de setmana s’acumulaven, culminant en tres dies molt intensos però necessaris per determinar el nostre futur. El més important és treballar durant tot el curs, ser constant i intentar donar el millor d’un mateix. Al final, no caldrà estudiar gaire per a alguns exàmens, perquè ja saps el contingut.

    Quan finalment va arribar el dia dels exàmens, hi havia nerviosisme a l’ambient. Sentia que, igual que jo, molts altres estudiants se sentien amb el suport de les seves famílies i emocionats per acabar una etapa de les nostres vides com és el batxillerat. La imatge dels estudiants i les ganes de marxar eren inevitables mentre esperava que ens permetessin entrar a les aules assignades. No obstant això, és important ser conscient que els nervis poden ser terribles per fer un examen d’aquest tipus, per la qual cosa és millor relaxar-se i intentar distreure’s fent una altra cosa que no sigui repassar el temari.

    Durant els exàmens, la concentració va ser la meva aliada més gran. Intentava bloquejar qualsevol pensament negatiu i enfocar-me només en les preguntes davant meu. Cadascú pot utilitzar el mètode que trobi adequat, però jo vaig optar per respirar profundament, mantenir una actitud realista i, sobretot, anar amb molta calma i repassar-ho tot al final, cosa que sempre solem oblidar. La gestió del temps era crucial, i vaig haver d’equilibrar la rapidesa amb la precisió per assegurar-me completar totes les preguntes a temps. Cada matèria representava un desafiament diferent, i vaig tractar d’abordar cadascuna amb la màxima calma possible. És essencial triar bé quina opció d’examen tries i quines preguntes contestar, per la qual cosa vaig dedicar els primers cinc minuts de cada examen a prendre aquestes decisions sense penedir-me’n després.

    També cal ser conscient que no tots els exàmens poden sortir tal com esperaves. A mi, personalment, no tots em van anar bé, però vaig aprendre a afrontar-ho i a saber que el següent havia d’anar molt millor que l’anterior.

    Quan finalment vaig acabar el darrer examen, una onada d’alleujament em va recórrer. La pressió acumulada durant dies es va començar a dissipar, i encara que persistia una certa ansietat pels resultats, la sensació predominant era d’alliberament. Aquest període postexamen va ser un moment de reflexió. Vaig pensar en el que podria haver fet de manera diferent, però també em vaig permetre gaudir del descans merescut després de tant d’esforç. L’espera pels resultats va ser tensa, però estava plena d’expectatives i somnis sobre el futur.

    Finalment, els resultats de la selectivitat van ser publicats. L’espera d’aquests va ser tensa, però recordo l’eufòria en veure que havia aconseguit les qualificacions necessàries per ingressar a la carrera que volia. Va ser un moment de celebració, de veure recompensat tot l’esforç i el sacrifici.

    Per altres, els resultats no van ser el que esperaven, i vaig veure com s’enfrontaven a aquesta realitat amb valentia. Tot i que va ser un recordatori que de vegades les coses no surten com s’espera, també va ser una lliçó sobre la perseverança i la importància de seguir endavant.

    L’experiència de la selectivitat va ser estressant a l’inici, però al final els exàmens eren un recopilatori de què ja havíem fet durant tot un any; per tant, no hi havia cap raó per estar nerviós. No només vaig aprendre contingut acadèmic, sinó també valuoses lliçons de vida sobre la perseverança, la gestió de l’estrès i la importància de la preparació. Tot i que la selectivitat va ser intensa, la recompensa de superar-la va ser un pas crucial cap a la realització dels meus somnis acadèmics i professionals.

    Si t'agrada aquest article, dóna'ns suport amb una donació.



    accés a la universitat Selectivitat
    Share. Twitter Bluesky LinkedIn Facebook WhatsApp Telegram Email Copy Link
    Previous Article
    Anàlisi
    Memòria de les oportunitats de les dones al món rural pirinenc
    Next Article
    Actualitat
    La IA crea o (re)produeix? Artistes i drets d’autor
    Aurora Guerrero

    Related Posts

    Anàlisi
    Universitat i mercat

    juny 18, 2025

    Actualitat
    La Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya dedica l’edició d’aquest any a la defensa de l’alegria

    juny 13, 2025

    Actualitat
    La mentoria a secundària com a eina per lluitar contra l’abandonament escolar

    maig 21, 2025

    1 comentari

    1. Xavier Camí on juliol 25, 2024 5:21 pm

      Enhorabona Aurora pels teus èxits, i per escriure aquest article que segur serà de gran utilitat per a molts altres alumnes/as. Sempre calen referents i exemples a seguir. Gràcies per compartir la teva experiència.

      Reply
    Leave A Reply Cancel Reply

    SIGNA

    Per un debat educatiu responsable i respectuós.

    MÉS INFORMACIÓ

    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs
    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs

    Vols rebre el butlletí setmanal del Diari de l’Educació?

    QUI SOM?

    Fundació Periodisme Plural

    ISSN 2339 - 9619

    ON SOM?

    Carrer Bailén 5, principal.
    08010, Barcelona

    El Diari de l'Educació

    CONTACTA'NS

    Ana Basanta
     
    abasanta@periodismeplural.cat
    redaccio@diarieducacio.cat
    publicitat@periodismeplural.cat
     
    Telèfon:
    932 311 247

    CONNECTA

    X (Twitter) Instagram Facebook RSS

    AMB EL SUPORT DE

    • Qui som?
    • Consell assessor
    • Catalunya Plural
    • Fundació Periodisme Plural
    • El Diari de la Sanitat
    • El Diari del Treball
    • Qui som?
    • Consell assessor
    • Catalunya Plural
    • Fundació Periodisme Plural
    • El Diari de la Sanitat
    • El Diari del Treball

    El Diari de l’Educació, 2025

    • Avís legal i política de privacitat
    • Avís legal i política de privacitat

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar consentimiento

    Per a oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com les cookies per a emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. El consentiment d'aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com el comportament de navegació o les identificacions úniques en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament unes certes característiques i funcions.

    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic explícitament sol·licitat per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
    Preferencias
    El almacenamiento o acceso técnico es necesario para la finalidad legítima de almacenar preferencias no solicitadas por el abonado o usuario.
    Estadístiques
    L'emmagatzematge o accés tècnic que és utilitzat exclusivament amb finalitats estadístics. El almacenamiento o acceso técnico que se utiliza exclusivamente con fines estadísticos anónimos. Sin un requerimiento, el cumplimiento voluntario por parte de tu proveedor de servicios de Internet, o los registros adicionales de un tercero, la información almacenada o recuperada sólo para este propósito no se puede utilizar para identificarte.
    Marketing
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a crear perfils d'usuari per a enviar publicitat, o per a rastrejar a l'usuari en una web o en diverses web amb finalitats de màrqueting similars.
    Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    {title} {title} {title}