El Diari de l’Educació ha iniciat aquest 2024 una sèrie de pòdcasts sobre temes educatius centrats en sis grans temes: gènere, diversitat, lleure educatiu, adolescència, infància i cultura de la pau. Per fer-ho, hem comptat amb sis protagonistes referents en cadascuna d’aquestes matèries, que han estat entrevistats per la directora del Diari de l’Educació, Ana Basanta. Tots els pòdcasts estan penjats al canal de YouTube del diari.
Marina Subirats
Marina Subirats és doctora en filosofia i catedràtica de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat directora de l’Instituto de la Mujer (1993-96) i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat a l’Ajuntament de Barcelona (1999-2006), entre ells el de regidora d’Educació. És especialista en temes de coeducació, situació de les dones i estructura social.
Efrèn Carbonell
Efrèn Carbonell va ser director d’Aspasim, una entitat que treballa pel benestar i els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual greu, i amb la qual continua lligat com a voluntari. També ha presidit l’associació Dincat, que treballa en la mateixa línia i ha estat membre actiu de la Plataforma per l’Escola Inclusiva.
Enric Aragonès
Enric Aragonès Jové és titulat superior en Música per l’ESMUC, amb especialitat en pedagogia, i màster en gestió pública. La seva trajectòria professional està enfocada en la igualtat d’oportunitats per accedir a l’educació artística, entesa aquesta com un dret cultural. És professor del Departament d’Educació i Mediació Artística de l’ESMUC.
Eva Sargatal
Eva Sargatal és mestra d’escola bressol, formadora de mestres i directora de la Revista Infància de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.
Jaume Funes
Jaume Funes ha dedicat bona part de la seva vida professional a escoltar, comprendre i ajudar l’adolescència. Ha treballat a l’Administració, l’escola, el carrer i espais terapèutics. Ha publicat nombrosos llibres, com ara ‘Estima’m quan menys ho mereixi…per què és quan més ho necessito’, ‘Fer de mestre quan ningú no sap per a què serveix’, ‘Quan la vida ens dol’ i ‘El humanismo en tiempos digitales’.
Cécile Barbeito
La Cécile Barbeito està especialitzada en educació per la pau i justícia global, la sensibilitat en el conflicte i el paper dels municipis en la construcció de pau. Té molts llibres i publicacions, entre elles, Discrepància benvinguda, i actualment està elaborant un llibre amb l’editorial Octaedro.
Els pòdcasts del Diari de l’Educació compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.