Durant aquest temps tant les patronals com el sindicat majoritari estatal han demostrat no estar a l’altura de les necessitats del sector. En les diverses reunions de la Mesa negociadora, des de la Feusoc hem pogut comprovar que les patronals no mostren cap voluntat d’arribar a un acord que suposi una recuperació del poder adquisitiu, ni assolir uns salaris dignes en relació amb la responsabilitat educativa i social que porten a terme les professionals de l’educació infantil.
L’actitud immobilista de les patronals, que ha portat a un bloqueig de les negociacions, sembla ser una estratègia per endarrerir i no abordar l’actualització dels salaris en consonància amb el cost de vida, amb un Índex de Preus al Consum (IPC) desbordat. Les úniques propostes que s’han rebut des de la patronal semblen dirigides a retallar els drets laborals vinculant-los a possibles millores salarials.
Cal que totes les parts implicades es comprometin a valorar la tasca dels i les professionals d’educació Infantil
Aquesta situació de la negociació requereix un canvi de rumb per tal de garantir el futur per al sector, i que es valori i prestigiï la tasca socioeducativa que duen a terme les treballadores i els treballadors de l’educació infantil. És per això que des de la Feusoc, com a sindicat majoritari en el sector a Catalunya, exigim que es prenguin accions concretes per a abordar de manera efectiva les millores salarials, reduir les llargues jornades laborals i incorporar noves mesures per a millorar la conciliació laboral i familiar.
És necessari que es prengui seriosament aquesta negociació, i cal que totes les parts implicades es comprometin a valorar la tasca dels i les professionals d’educació Infantil. Una tasca que no pot ser menystinguda; i ha de ser responsabilitat de tots i de totes garantir un tracte respectuós cap als professionals, recollint en el conveni unes millores salarials i laborals que mereixen.
Des del sindicat Feusoc demanem que s’arribi a un acord que permetrà beneficiar la qualitat de l’educació i millorar les condicions laborals del sector. L’estancament d’aquestes negociacions no farà sinó posar en risc la qualitat de l’educació i el benestar dels i les treballadores del sector. Cal prendre accions i avançar en el futur.