Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
Les instruccions que han enviat la Secretaria de Polítiques Educatives als centres que imparteixen batxillerat bàsicament comporten dos canvis. En primer lloc, que per passar de 1r a 2n no caldrà tenir-ho tot aprovat, i que “la repetició és una mesura excepcional que serà adoptada de manera col·legiada per l’equip docent en funció de l’evolució acadèmica de l’alumne”. En segon lloc, que es pot aprovar i obtenir el títol de batxiller sense tenir-ho tot aprovat, ara bé, sí que cal que la nota mitjana de l’alumne sigui superior a l’aprovat.
Aquest és el redactat del text: “Pel que fa a l’obtenció del títol de batxillerat, els equips docents han d’adoptar les decisions de manera col·legiada, i s’han de basar en l’evolució de l’alumne o alumna en el conjunt de les matèries, la seva maduresa acadèmica en relació amb els objectius del batxillerat i les competències corresponents. La decisió de titulació no queda supeditada a la no existència de matèries sense superar per accedir a la titulació. En tot cas, per obtenir el títol de Batxiller és necessària una qualificació mitjana igual o superior a la requerida per superar cada matèria.
Semipresencialitat
Les instruccions inclouen un annex amb diversos criteris d’organització i orientacions pedagògiques, en el qual es demana a les direccions que garanteixin un mínim del 50% de presencialitat als ensenyaments postobligatoris, percentatge que es permet que pugui ser més elevat “en els casos particulars dels batxillerat de centres amb molt alumnat vulnerable”.
També es recorda que cal potenciar la personalització de l’aprenentatge i el treball competencial, i, en el cas de l’avaluació, que a banda de la flexibilitat a la qual obliga la mateixa situació de semipresencialitat, que ha de ser contínua, formativa i formadora.