Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
Des que el 13 de novembre vam llançar el manifest ‘Per un debat educatiu responsable i respectuós’ amb el suport inicial d’una trentena de referents de la comunitat educativa, ja són prop de 1.000 persones i una vintena d’entitats les qui han signat el document a favor d’una informació rigorosa i un debat serè i constructiu.
Volem agrair a tots els firmants el seu compromís i fem una crida al conjunt de la comunitat educativa perquè s’hi adhereixi.
Recordem els principals punts del manifest:
· Que la comunitat educativa catalana la formem centenars de milers d’alumnes, famílies, docents i altres professionals de l’educació, i que per aquest motiu és necessàriament diversa i plural. No hi ha cap veu única que pugui representar el sentir d’aquesta comunitat.
· Que una immensa majoria de docents i personal educatiu que formem aquesta comunitat, cadascú des del seu àmbit, treballem honestament cada dia per promoure l’aprenentatge i el progrés del nostre alumnat, i ho fem col·lectivament, amb projectes arrelats als territoris. No formem part ni som còmplices de cap gran farsa.
· Que la discrepància i la legítima crítica a les mancances del sistema educatiu no es poden exercir des de l’insult, el menyspreu o la propagació de llegendes urbanes que no estan sustentades amb dades verificables. Les astracanades només aporten descrèdit.
· Que l’educació a Catalunya afronta avui dia reptes d’una magnitud mai vista, en especial a causa d’una creixent complexitat social, que es trasllada a l’escola, i que en aquest sentit calen anàlisis rigoroses, polítiques decidides i professionals compromesos. No hi ha solucions màgiques a problemes complexos.
Podeu llegir aquí el comunicat sencer i aquí l’explicació de per què considerem necessari aquest pas endavant.