El coaching sistèmic educatiu és especialment indicat per a professorat, mestres i equips directius que pretenen harmonitzar els seus entorns de treball, tot propiciant climes dinàmics, productius i ordenats. Prové del coaching i la pedagogia sistèmica i ens aporta un gran ventall de recursos i possibilitats. Si no tens un coach sistèmic educatiu a prop, pots posar en marxa algunes tècniques d’aquest tipus de metodologia d’autoaplicació.
A continuació, et proposem alguns exercicis orientats a obtenir aquesta congruència interna, que és el primer pas perquè les nostres neurones mirall s’identifiquin amb l’exterior, de manera que el mirall i qui mira quedin ben sincronitzats tot projectant la mateixa imatge, i a l’inrevés.
Per aconseguir aquest efecte, et mostrem un exercici introductori molt senzill i efectiu: es tracta de plantejar-te les mateixes preguntes durant 21 dies, com si cada dia fos el primer que te les fas. És indicat que realitzis aquesta activitat aprimera hora del matí, abans de començar a fer res. Seguir l’ordre, t’hi ajudarà.
Guarda’t les respostes sense mirar-les. Al cap de 21 dies, fes-ne una ullada comparativa. Et sorprendràs del procés que has seguit!
Si vols, per reforçar els resultats de l’exercici, llegeix les teves respostes davant d’un mirall, dient-te-les a tu mateix. Et recomanem que siguis molt breu i concret.
Ànims, serà poca estona i el resultat durarà molt de temps!
FONT: Revista Guix núm.401 (Hort Escolar). Clic aquí.
1 comentari
Pingback: Autocoaching per a docents - L'escola gra&oacut...