Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
Sota el lema “Coneguem-nos, apropem-nos, retrobem-nos”, les escoles cooperatives inicien el curs escolar amb una trobada presencial que tindrà lloc aquest dijous 30 a les Cotxeres de Sants. Aquest acte servirà també per formalitzar el relleu de presidents a la federació, que ja es va anunciar al juliol. Marta Rebollar és la nova presidenta d’EscolesCoop, i deixa el càrrec després de catorze anys Josep Maria López Fumat, director del col·legi Institució Montserrat. Rebollar ja formava part del consell rector d’EscolesCoop des de 2012.
Marta Rebollar és mestra i cooperativista a l’Escola Cooperativa Petit Món-Felisa Bastida de Castelldefels des del curs 1992-93. D’aquests 29 anys, fa 25 que exerceix com a directora. Implicada en projectes de recerca educativa i analista de la imatge que ofereixen les organitzacions polítiques i socials dels infants i joves, ha participat en projectes com ‘Marc d’Ensenyament de Llengües Vives’ (Societat Catalana de Pedagogia de l’Institut d’Estudis Catalans); ‘Knowledge Building International Project’ (Universitat de Toronto, a través del Col·legi de Doctors i Llicenciats amb Mireia Muntané i Carme Amorós), i Grup de treball amb escoles de Suècia sobre gestió pedagògica en els centres. També és escriptora aficionada: està ultimant la seva primera novel·la i un assaig que parla en contra de la normalització de fets socials que afecten els drets de la infància i l’adolescència.
La jornada de dijous servirà també per reactivar el Pla d’Acció d’EscolesCoop, presentat el curs passat amb el títol “Som activistes de l’educació”, i que inclou quatre línies de treball: Comunicació – Incidència política – Innovació pedagògica – Intercooperació. L’objectiu del pla d’acció és que ajudi a donar veu i visibilitat al model d’ensenyament cooperatiu dins el panorama educatiu, ja que, segons defensen, “la mateixa forma jurídica incideix en la manera de ser i actuar com a escola que comporta aplicar, dia a dia, els principis cooperatius”. Actualment, la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, EscolesCoop, agrupa a 40 escoles cooperatives, que apleguen més de 6.000 socis cooperativistes i 1.800 treballadors que eduquen a més de 18.000 alumnes.