Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
La passada matinada, hora espanyola, es coneixia la mort de Juan Carlos Tedesco, exministre d’Educació d’Argentina, pedagog, articulista, investigador i assessor que va treballar en diferents països d’Amèrica Llatina, així com d’Àfrica i en països àrabs.
Segons informa Clarín, el passat 4 de maig, CLACSO (Consell Llatinoamericà i Caribeny de Ciències Socials) el va distingir “per la seva contribució a la construcció d’un pensament pedagògic innovador i crític, per la seva permanent defensa de l’educació pública i per la seva lluita incansable per a la construcció d’una Amèrica Llatina justa, democràtica i igualitària”.
Durant aquest curs, i fins fa dos mesos, Juan Carlos Tedesco va col·laborar amb articles en els quals va reflexionar sobre la innovació educativa, la necessitat d’apropar la teoria i la pràctica pedagògica, la creació de ciutadania o l’avaluació docent i de les administracions públiques.
Fidel defensor de l’educació pública, així com de la justícia social, es mostrava escèptic amb l’ús dels informes PISA com a element de guia de les polítiques educatives dels països i va defensar que “triar un model pedagògic o un altre no depèn de la seva eficàcia, sinó del sentit de l’educació en una determinada societat”.