Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
http://youtu.be/UTCncxrfXKw
El sindicat ASPEPC-SPS, de professors de secundària, ha entregat a la Generalitat unes 9.000 signatures -un número que s’ampliarà en les properes hores- de docents d’institut que demanen la retirada de l’anomenat decret de plantilles, la proposta del departament d’Ensenyament que dóna més poder als directors de centres educatius a l’hora de seleccionar i contractar el professorat. Aquesta elevada xifra suposa al voltant d’un 30% del total del professorat català, que compta amb uns 27.000 docents en actiu.
Els documents firmats i entregats el passat divendres van dirigits al president de la Generalitat, Artur Mas, i li exigeixen la “derogació” del decret. “És la pitjor de les agressions que s’ha projectat sobre el professorat al llarg dels últims anys”, ha declarat el secretari general del sindicat Xavi Massó, que considera que aquest canvi “situa la selecció dels docents en la més absoluta de les arbitrarietats“.
Que els directors puguin escollir el 50% de la seva plantilla, prèvia definició d’un perfil de la plaça vacant i d’un mínim de tres entrevistes a candidats, “és impropi d’una Administració pública i democràtica”, perquè menysté, considera, els “criteris objectius i quantificables”. De manera contundent Masó ha afirmat que el decret obre la possibilitat de que els instituts esdevinguin “cortijo on el director serà el capatàs que farà i desfarà”, fet que degradarà, segons preveu, la qualitat de l’ensenyament públic a Catalunya.
ASPEPC-SPS ha aprofitat per anunciar que impugnaran el decret davant els tribunals, perquè estan convençuts que “vulnera la normativa i els drets bàsics, des de la polivalència curricular que lesiona el dret a una educació de qualitat, fins a l’opacitat i arbitrarietat en la provisió dels llocs de treball”. A més d’aquest sindicat, també s’han oposat al decret d’altres com USTEC-STEs, Comissions Obreres o la UGT.