La Generalitat haurà de pagar 3.800 euros a un alumne que va patir ‘bullying’

Un jutge de Tarragona considera demostrat que el menor va patir fets traumàtics durant cinc anys davant la inacció de la direcció del centre i el silenci del departament d'Ensenyament.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Motxilles penjades en una escola

Primera condemna per assetjament escolar.

És la primera condemna a l’Administració catalana per un cas bullyingEl departament d’Ensenyament haurà de pagar 3.800 euros a una víctima d’assetjament escolar pels danys psicològics que va patir durant anys sense que la seva escola prengués mesures per aturar-ho. El jutjat contenciós administratiu de Tarragona considera provat que no es va activar cap dels protocols previstos per protegir el menor de les contínues burles i amenaces que rebia.

La víctima estava escolaritzada en un centre d’El Vendrell, tot i que ara viu als Estats Units. La sentència constata que la direcció de l’escola va desoir les queixes de la mare, que, segons pensaven, sobreprotegia el seu fill d’una qüestió que “eren coses de nens”. El jutge retreu a l’escola que ni tan sols va convocar les famílies dels assetjadors ni va fer intervenir el psicòleg del centre, malgrat que el patiment es va allargar des del 2009 fins al 2014, des de P-4 fins a Tercer de Primària.

De fet, la família ja plantejar una reclamació contra el Departament d’Ensenyament, però va ser desestimada, per això van optar per la vida judicial. Ara el mateix departament ha decidit no recórrer la sentència i els haurà d’indemnitzar amb 3.800 euros.

“Ha quedat provat que el menor va ser sotmès a fets traumàtics”, sosté el jutge en el seu escrit. En la denúncia, la família assenyalava que les conductes “agressives” dels nens de la seva classe es van anar agreujant amb el temps, i que el van arribar a “tancar als lavabos de l’escola, li van treure l’esmorzar de la motxilla, insults racistes, vexacions al pati i li van trencar la samarreta”, segons recull en aquest cas El Diari de Tarragona.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*