Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
«No s’ha aportat cap prova, si més no indiciària, que concorri la il·legalitat que l’actora denúncia en l’actuació municipal. D’altra banda, tampoc s’aporta cap prova que el contingut dels materials (llibres donats) atempti contra els drets humans». Amb aquestes paraules s’ha pronunciat, de nou, el magistrat titular del jutjat del Contenciós-Administratiu en referència a les mesures cautelaríssimes adoptades el passat 15 d’octubre per la seva substituta en aquest jutjat.
La mesura suposava la retirada d’11 lots de 32 llibres de temàtica LGTBI que estaven en sengles instituts públics de la ciutat de Castelló. Des de la Fundació d’Advocats Cristians es va interposar un recurs contenciós administratiu sobre aquesta actuació municipal i es va demanar la mesura cautelaríssima que, en primera instància, els va ser concedida. Ara, el mateix jutjat ha rebutjat la mesura adduint que no hi ha cap prova o indici que pugui fer pensar que aquests llibres puguin estar incorrent en delictes relatius a la llibertat religiosa o al dret a l’educació, com s’afirma des d’Advocats Cristians.
Sobre l’aixecament de les mesures, la Fundació assegura que recorrerà, entre altres coses, asseguren fonts de l’entitat, perquè el jutge ha fet cas omís a l’informe de la Fiscalia en el qual es recomana mantenir les mesures i, a més, perquè addueix en la seva decisió que els ajuntaments poden dotar als instituts de la seva titularitat dels llibres que cregui convenient per a les seves biblioteques. Des d’Advocats Cristians asseguren que les biblioteques dels IES no són de titularitat municipal, de manera que no haurien de poder enviar-hi llibres.
De fet, el jutge ha considerat, segons el TSJCV, que l’enviament d’aquest material de temàtica LGTBI «té fonament legal directe en la llei integral valenciana per al reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere».
En qualsevol cas, en el seu escrit, el magistrat assegura que la part demandant, els Advocats Cristians, no aporten cap prova sobre el que denuncien per demanar la retirada dels llibres. L’escrit explica que aquesta Fundació utilitza l’índex d’un dels 32 llibres per justificar la retirada de tots ells, de manera que «l’escrit d’interposició no conté cap anàlisi del contingut concret dels llibres en qüestió, ni tan sols d’aquell l’índex del qual reprodueix parcialment, sense que d’aquest índex s’hagi de presumir necessàriament presumir que el contingut de l’obra incorre en les greus acusacions que sobre ella es formulen, en el sentit d’incitar a l’odi contra la religió o els seus adeptes».