Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
Set sindicats d’ensenyants amb representació a l’educació pública (Ustec, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc, UGT, CGT i USOC) han fet balanç aquest matí de les reunions que han tingut amb les diferents formacions polítiques “amb l’objectiu de fer-los arribar la plataforma reivindicativa unitària i demanar-los-en el seu posicionament explícit”. I les respostes de cadascun les han reflectit en el quadre que reproduïm en aquest article.
D’acord amb els sindicats, “enguany, amb la manca de recursos evidents per fer front a la pandèmia, hem vist i constatat com des dels centres tots els professionals han estat a primera línia tot i la manca de mesures de seguretat i la mancança de personal. El professorat i personal d’atenció educativa mereixem un respecte per la feina que fem, i la recuperació de les retallades brutals que encara patim, ha de ser un dels punts claus del proper govern de la Generalitat de Catalunya”. D’aquí que el principal punt d’aquestes trobades hagi estat “prendre el compromís d’arribar al 6% del PIB que la mateixa Llei d’Educació de Catalunya reconeix i que els diferents governs han anat obviant”.
“Els sindicats d’educació continuarem pressionant en un moment prou delicat en què cal una aposta clara pels serveis públics i la reversió immediata de les retallades de drets i condicions arrabassades a partir del 2010 al conjunt de treballadors i treballadores d’educació”, continua el comunicat que han fet públic, que conclou amb l’anunci de noves mobilitzacions “amb l’objectiu de revertir, mitjançant totes les mobilitzacions, les condicions que actualment patim als centres educatius”.
1 comentari
És interessant conèixer quines intencions té cada partit polític per poder exercir el dret a vot sota aquesta perspectiva. Els sindicats, abans, durant i després fan seguiment per garantir que compleixin. Les CCOO d’Educació actua sota aquesta lògica.