Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
La Universitat del Temps Lliure és una de les iniciatives que es realitzen des del projecte +Educació amb l’objectiu específic d’aprofitar el potencial educatiu de la comunitat i crear una xarxa on intervinguin diferents agents que ajudin a generar noves oportunitats d’aprenentatge. Per tal de crear un barri educador i educatiu, equipaments, serveis i entitats del barri col·laboren oferint activitats de lleure de qualitat (majoritàriament gratuïtes) als infants, joves i famílies en horari no lectiu.
El projecte +Educació Sant Andreu va néixer impulsat per diversos centres educatius del barri i és per això que la majoria d’infants i joves a qui es proposa aquest “viatge cultural” pel seu entorn més proper tenen entre 3 i 18 anys. Aquest últim curs també s’han ofert activitats per a petita infància (0-3) i es per això que s’han sumat a la Universitat famílies sense vinculació a cap escola.
Com funciona?
Els infants i joves inscrits disposen d’un Passaport on hi ha 14 caselles per omplir. Cada mes, centres cívics, biblioteques, ateneus, centres culturals i associacions proposen un catàleg d’activitats a tots els participants. Cada activitat realitzada per l’estudiant s’acredita amb un segell de l’entitat organitzadora i un cop omplertes totes les caselles, ja s’està preparat per la graduació.
Són moltes les propostes i molt diverses amb l’objectiu de respondre precisament la multitud d’interessos i necessitats de tothom. Un taller d’atrapasons al Parc de la Pegaso, una cinefòrum a Can Portabella, un taller de Kapla a l’Espai cultural La Màquina, un conta contes a la Biblioteca de Bon Pastor, un concert a l’Espai Jove Garcilaso o una espectacle al Centre Cívic Baró de Viver són alguns del exemples de tot aquest ampli ventall de possibilitats.