Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent i la regidora de Promoció Econòmica i Treball de l’Ajuntament de Barcelona, Raquel Gil han inaugurat aquest dimecres al matí la nova edició del Saló de l’Ocupació i Bizbarcelona. Des de l’estand del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Torrent, que ha afirmat “que estem en la legislatura de l’FP” ha anunciat la nova convocatòria d’FPO Dual, que incrementa un 32% el pressupost i passa de 25 a 33 milions d’euros, amb més de 1500 persones beneficiàries.
La nova edició ha ampliat els col·lectius que hi poden accedir i “es dirigeix a les persones amb més dificultats per accedir al mercat laboral o per mantenir-se”, és a dir, joves d’entre 16 i 29 anys o més grans si estan en risc d’exclusió social; persones afectades per un ERO, que estiguin en el marc de processos de reindustrialització; majors de 45 anys en situació d’atur de llarga durada; persones amb una resolució favorable per arrelament en formació i es fa una dotació de 3 milions per a població amb discapacitat o trastorn mental. Per a poder participar-hi cal que les persones estiguin inscrites al SOC com a demandants d’ocupació no ocupades i que comptin amb un certificat de professionalitat de nivell 1,2 o 3.
A les persones beneficiàries se’ls ofereix un contracte de formació en alternança durant dotze mesos que els permet combinar la formació teòrica amb l’experiència pràctica en un entorn de treball real. Un cop finalitzat el programa, els participants reben un Certificat de Professionalitat que els acredita les competències professionals. En les dues anteriors edicions hi han participat 836 empreses que “valoren l’adaptabilitat que té al món laboral i a les necessitats reals de les empreses al programa”, afirmen en un comunicat des de la conselleria. Des d’avui mateix, les administracions locals, entitats sense ànim de lucre, gremis, patronals, sindicats i centres de formació professional acreditats podran sol·licitar les subvencions fins al pròxim 4 de novembre.
Nova edició del Saló de l’Ocupació i Bizbarcelona
El Saló de l’Ocupació i Bizbarcelona han tornat amb una nova edició, que entre avui i demà oferiran més de 230 activitats amb l’objectiu de “millorar la competitivitat dels negocis de proximitat i impulsar l’ocupabilitat, la recerca de feina i les noves oportunitats professionals”. Els esdeveniments, organitzats per Fira de Barcelona i promoguts per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, compten amb la implicació de la Diputació de Barcelona, Pimec, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. L’accés al públic és gratuït amb registre previ on-line a les webs de cada esdeveniment.
Bizbarcelona vol “reforçar la competitivitat i resiliència dels negocis locals” i ha organitzat més de 120 activitats per a professionals autònoms, comerç i pimes. El programa busca donar resposta a tres reptes: la transformació digital, la sostenibilitat i l’enfortiment del propòsit del negoci. També hi ha productes i serveis de més de 80 firmes i entitats amb l’exposició de consultores, formació, col·legis professionals, espais de coworking, assessories, i serveis per a la digitalització. Per al comerç, hi ha el “Hub Cambra Retail” amb diferents aplicacions tecnològiques per impulsar les vendes.
El Saló de l’Ocupació ofereix 110 propostes d’orientació, assessorament, eines i noves oportunitats a tothom en procés actiu de cerca de feina, reorientació professional o que busca una millora o canvi laboral a curt termini. Per tant, inclou punts d’informació, assessorament personalitzat, xerrades, tallers i activitats. Com a novetat, també s’inclou un espai pensat per apropar-se a nous sectors amb molta demanda de personal, també perquè els professionals puguin intercanviar experiències i actualitzar coneixements sobre les noves regulacions, tendències i necessitats del mercat laboral.