Puigdemont i Colau participen en una campanya per escollir escola pública

La FaPaC llança una campanya demanant que s’aposti per la pública on apareixen personalitats conegudes com el president de la Generalitat o l'alcaldessa de Barcelona.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Uns 72.200 nens i nenes començaran P-3 el setembre vinent. Des del 23 de març passat fins el proper 4 d’abril està obert el període de preinscripcions, quan les seves famílies han de decidir a quin centre volen escolaritzar-los. És en aquest context que la principal federació d’AMPA catalanes, la FaPaC, ha llançat un vídeo demanant que s’aposti per la pública, una campanya que ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tots dos usuaris de la pública.

“L’escola pública excel·leix d’una manera particular”, defensa Puigdemont en la seva intervenció en el vídeo, on expressa que no va tenir dubtes a l’hora d’escolaritzar les seves filles en un centre públic de Girona. “Estic convençut que estan en bones mans”, expressa, i reivindica l’educació com l’espai on “es preparen els ciutadans de ple dret”. També Colau celebra en el vídeo dur el seu fill a una escola pública barcelonina, i proclama que una “escola pública i de qualitat” és “imprescindible” per construir una societat “més cohesionada i democràtica”.

“És la primera vegada en la història de la democràcia en què els representants de la màximes institucions del país confien en l’escola pública per educar els seus fills i filles”, reivindica la FaPaC en un comunicat arran de la campanya. La campanya impulsada per la FaPaC ha comptat amb altres personalitats públiques, com l’actriu Mercè Sampietro, el cantant El Petit de Cal Eril o el rector de la UPF Jaume Casals.

“Tots aquests pares i mares confien en l’escola pública, en l’escola de tots. Potser ens queixem a vegades per això o allò, però ho fem perquè volem millorar l’escola de tots, que compleixi els màxims estàndards de qualitat educativa i que formi els ciutadans del futur de manera excel·lent”, ha expressat la presidenta de la FaPaC, Montse Conejero, que a la vegada conclou el vídeo cridant a confiar en la pública.

1 Comment on Puigdemont i Colau participen en una campanya per escollir escola pública

  1. Es una bona campanya! Diría que és el primer cop que la fapac fa una campanya propositiva! Ja era hora! Els felicito per defensar la pública, enlloc de carregar-se la diversitat com fa sempre!! Hem de defensar el servei d’interés públic d’educació de Catalunya, i entre tots fer-lo millor, més divers, més ric i, sobre tot, gratuït!!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*