Concentració de mestres a plaça Sant Jaume per reclamar substitucions des del primer dia

Els sindicats USTEC-STES, CCOO, UGT, Aspepc-Sps i CGT han instat, en el manifest conjunt que s’ha llegit davant del Palau de la Generalitat, a cobrir les substitucions des del primer dia

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Manifestació de sindicats de professors a Plaça Sant Jaume / SANDRA LÁZARO

Manifestació de sindicats de professors a Plaça Sant Jaume / SANDRA LÁZARO

El sindicats de mestres catalans s’han manifestat aquest dimarts a Plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar al Govern que tiri enrere les retallades aplicades en els últims anys i que aposti decididament per l’ensenyament públic. Unes 250 persones, especialment mestres i sindicalistes del sector, s’han concentrat sorollosament davant la Generalitat.

Els sindicats USTEC-STES, CCOO, UGT, Aspepc-Sps i CGT han instat, en el manifest conjunt que s’ha llegit davant del Palau de la Generalitat, a cobrir les substitucions des del primer dia, a retirar el pla pilot de nomenaments, a reduir ràtios a les aules i han mostrat, un cop més, la seva oposició a la LOMCE.

Els sindicats han criticat la Generalitat perquè, al seu parer, no posa l’educació pública com a prioritat en els seus pressupostos. Han avisat que, si no ho fa, convocaran mobilitzacions vinculades a la negociació dels comptes públics, i, durant el curs, es plantegen seguir amb les protestes, “inclosa la vaga”, per redreçar la situació.

En declaracions a la premsa, Ramon Font, portaveu d’USTEC, ha denunciat que la Generalitat només dedica un 2% del PIB de Catalunya a educació quan la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) estableix el 6%: “El país s’ha de posar a l’altura”, ha declarat.

Per la seva banda, Marta Tejedor, responsable d’ensenyament públic de CCOO ha mostrat la seva esperança que l’educació sigui una prioritat per al govern de Catalunya. Per això, ha destacat que els sindicats pressionaran perquè el govern “es mulli”.

Des de la UGT, la responsable d’Educació, Laia Martí, ha considerat vitals millores en els pressupostos per a l’educació.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*