Els estudiants surten al carrer en defensa de la consulta del 9-N

La plataforma Estudiants 9N, que agrupa les principals organitzacions estudiantils catalanes, ha convocat la manifestació per exigir la celebració de la consulta sobiranista malgrat la suspensió del Constitucional.

João França
 
 
 

Manifestació d'estudiants en defensa del 9-N. / Joao França

Manifestació d’estudiants en defensa del 9-N. / Joao França

La plataforma Estudiants 9N, impulsada per les organitzacions estudiantils SEPC, AEP, AJEC, FNEC, Estudiants en Lluita i Sumem UB, ha congregat aquesta tarda més de tres centenars de persones en una manifestació sota el lema “Aturem les classes, activem la democràcia”. La finalitat de la protesta era defensar la celebració de la consulta sobiranista el proper 9 de novembre.

Mercè Amich, portaveu nacional del SEPC, ha explicat que el principal objectiu de la jornada d’avui era dur a terme accions descentralitzades a les diferents universitats catalanes. Centres com la UPF han convocat activitats com classes fora de l’aula per parlar de la independència amb professors de la universitat.

La manifestació d’aquesta tarda clou la jornada amb l’objectiu de visibilitzar la convocatòria de vaga a instituts i universitats prevista pel 7 i 8 d’octubre. “En aquest cas es tracta d’una vaga no purament estudiantil, sinó política” apunta Amich.

La marxa ha anat de la plaça Universitat a la seu del Govern, a plaça Sant Jaume. Han baixat per les Rambles al crit de “contra la sentència, desobediència”, “votarem per decidir-ho tot” o “cap tribunal ens tallarà les ales”.

La plataforma reivindica que la consulta del 9-N és un victòria de la mobilització popular i per això “s’ha de celebrar sí o sí”. En aquesta línia aposten per accions de desobediència com la vaga de 48 hores per aconseguir que es dugui a terme.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*