Les famílies de l’escola Mar Nova aconsegueixen que la Generalitat n’aturi el tancament

Ensenyament es compromet a aturar el tancament d'aquesta escola pública de Premià de Mar a l'espera de repensar el mapa educatiu del municipi

Pau Rodríguez
 
 
 

Activitat per protestar contra el tancament de l’Escola Mar Nova

La Mar Nova no es tanca. El que durant un any ha estat un crit de guerra s’ha convertit aquest dilluns en una realitat. Les famílies d’aquesta escola pública de Premià de Mar han sortit del departament d’Ensenyament amb el compromís de que el centre educatiu dels seus fills continuarà obert l’any vinent, en contra del que estava previst. La mobilització permanent de l’AMPA de l’escola ha donat els seus fruits.

“Aquest desenllaç no s’entendria sense la mobilització de les famílies, de totes les entitats que ens han donat suport i, en última instància, de la voluntat del departament d’Ensenyament de no allargar el conflicte”, ha expressat Susanna Diez, una de les mares de l’AMPA, la sortida d’una reunió que, segons recalca, ha destacat pel “tarannà agradable” del representant de l’Administració, el secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet. Ensenyament els ha traslladat que es paralitza el tancament del centre a l’espera de repensar el mapa escolar municipal.

Premià de Mar compta ara mateix amb cinc escoles públiques i tres de concertades. La Mar Nova va néixer el 2008, i vuit anys després, l’Administració proposava de tancar-la justificant que al municipi hi havia hagut una davallada demogràfica. Segons les previsions, el setembre vinent els alumnes de la Mar Nova s’haurien hagut d’integrar a l’escola Montserrat, a l’altra punta del poble. En aquest sentit, ja pel curs actual es va decidir no obrir places a P-3. Amb els canvis, en les preinscripcions que s’obriran en els propers dies sí que hi haurà places per a aquest curs.

Les famílies ara celebren que Ensenyament hagi decidit atendre una demanda que ja no era només seva, sinó també del Parlament de Catalunya, que el 4 d’octubre passat va aprovar per majoria una resolució que instava l’Administració a mantenir oberta l’escola a l’espera d’un diàleg amb tots els agents implicats, o de l’Ajuntament de Premià de Mar, on tots els grups polítics s’havien mostrat favorables a evitar la clausura.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*